Θυγατρική στη Γενεύη ιδρύει η Omega Bank

Θυγατρική στη Γενεύη ιδρύει η Omega Bank

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε μερίδιο της ελληνικής αγοράς καταθέσεων, κατ’ αρχάς της τάξεως του 0,5% μέχρι τέλη του 2002 και σε 1% στα τέλη του 2003, προσβλέπει η Omega Bank, που λειτουργεί εδώ και έναν μήνα αρχικά με τρία καταστήματα, ενώ άλλα τέσσερα θα λειτουργήσουν μέχρι τέλη του έτους.

Παρά τις τάσεις γιγαντισμού που καταγράφονται στην ελληνική τραπεζική αγορά, η διοίκηση της νέας τράπεζας φιλοδοξεί να εδραιώσει την παρουσία της και να αποσπάσει μερίδιο από μια πίτα που έχει πολλά περιθώρια να αναπτυχθεί, συγκριτικά με τα τραπεζικά δεδομένα της ευρωπαϊκής αγοράς. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Omega Bank Γ. Σορτίκος και η διευθύντρια του καταστήματος Θεσσαλονίκης Φέρη Αποστολίδου, ανακοινώθηκε η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με έδρα τη Γενεύη, στην οποία η Omega Bank θα κατέχει το 80% του μετοχικού της κεφαλαίου και ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Hugo KahBank το 20%.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Omega Bank ανέρχεται σε 17 δισ. δρχ. που θα φθάσουν τα 20 δισ. δρχ. μετά την ένταξη στον όμιλο των εταιρειών, Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, Ωμέγα Ασφαλιστική, Ωμέγα Venture Capital και First Τεχνολογία και Συστήματα Πληροφορικής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών A.E. Συνδεδεμένες είναι οι επιχειρήσεις Omega Finance, Astra Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και Imperium Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Οι δύο τελευταίες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εισαγωγής στο XAA, ενώ η αίτηση της Omega Bank θα κατατεθεί εντός του 2004. O όμιλος θα συμπληρωθεί σύντομα και με την ίδρυση ΑΕΔΑΚ.

Ο κ. Σορτίκος ανακοίνωσε ότι η τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι και η δημιουργία πανελλαδικού δικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή