Πρώτη επένδυση 4 εκ. δολ. του New Technology Fund

Πρώτη επένδυση 4 εκ. δολ. του New Technology Fund

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί τα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια πρόκειται να επενδύσει συνολικά το New Technology Fund της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην ελληνική εταιρεία ΘΗΤΑ Microelectronics, σε συνεργασία με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο Telos Venture Partners. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του νέου venture capital της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο θα εξειδικεύεται σε τοποθετήσεις σε επιχειρήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας. Επιπλέον, συγκαταλέγεται στις ελάχιστες περιπτώσεις όπου μια εγχώρια εταιρεία τεχνολογίας προσελκύει κεφάλαια από διεθνή εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών, όπως η Telos Venture Partners. H ΘΗΤΑ Microelectronics λειτουργούσε από το 1994,αλλά την τελευταία διετία εξειδικεύθηκε στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για ασύρματες επικοινωνίες, με έμφαση στα ασύρματα τοπικά δίκτυα επιχειρήσεων (LAN). H εταιρεία διαθέτει ήδη γραφείο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, απασχολεί περί τους 10 εργαζόμενους, ενώ στην τρέχουσα χρήση θα εμφανίσει έσοδα περί τα 100 εκατ. δραχμές.

Εκτός από την Εθνική Τράπεζα, που συνεισέφερε το 60% των κεφαλαίων για τη δημιουργία του New Technology Fund, συμμετέχουν επίσης με 30% το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και με 10% η Γενική Τράπεζα. Ρόλο τεχνικού συμβούλου έχει αναλάβει η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Microsoft. Το New Technology Fund πρόκειται να επενδύσει περί τα 60 εκατ. ευρώ σε εταιρείες τεχνολογίας, ανεξαρτήτως μεγέθους, μολονότι στόχος είναι η συμμετοχή σε νέες, αναπτυσσόμενες, επιχειρήσεις.Φ. K.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή