Επενδύσεις 85 δισ. η Coca-Cola Τρία Εψιλον

Επενδύσεις 85 δισ. η Coca-Cola Τρία Εψιλον

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα μεγαλύτερα των 85 δισ. δρχ. θα «κλείσει» το φετινό επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Coca-Cola Τρία Εψιλον, ο οποίος κινείται στην κατεύθυνση της μέγιστης αξιοποίησης των χρηματοδοτικών του πηγών, μετά την επιτυχή έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου 625 εκατ. ευρώ (212 δισ. δρχ.).

Οπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Irial Fina«το επενδυτικό ενδιαφέρον στον Ομιλο παραμένει αμείωτο και προβλέπονται περαιτέρω εκδόσεις από το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμων τίτλων για την επαναχρηματοδότηση των υπαρχόντων κοινοπρακτικών δανείων».

Ο Ομιλος ήδη έχει πετύχει ευνοϊκές χρηματοδοτικές ρυθμίσεις από τη The Coca-Cola Company για την εξαγορά των εταιρειών της που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και τις χώρες της Βαλτικής, γεγονός που κατά τον κ. Fina«θα επιτρέψει στον Ομιλο να εκδώσει νέους τίτλους την κατάλληλη χρονική στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά».

Αύριο η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Coca-Cola Τρία Εψιλον καλείται να εγκρίνει την εξαγορά των εταιρειών αυτών, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των οποίων θα φθάσει στα 200 εκατ. δολ. Οι αγορές της Ρωσίας και της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία) αναμένεται να προσθέσουν περισσότερα από 570 εκατ. λίτρα. Με την εξαγορά αυτή, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος μηνός, ο Ομιλος θα δραστηριοποιείται πλέον σε 26 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος των πωλήσεων του Ομίλου στο 9μηνο ξεπέρασε τα 4,7 δισ. λίτρα και είναι αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κατα 7%.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 179 εκατ. ευρώ (περίπου 60 δισ. δρχ.) και εκτιμάται ότι στο τέλος της χρονιάς θα φθάσουν τα 250 εκατ. ευρώ (85 δισ. δρχ. περίπου).

Με τις ανεπτυγμένες αγορές να εξακολουθούν να στηρίζουν την κερδοφορία του και να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση του όγκου των πωλήσεων, ικανοποιητική κρίνεται και η πορεία των εργασιών του Ομίλου Coca-Cola Τρία Εψιλον στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές. Στο 9μηνο τα κέρδη EBITDA στις αναπτυσσόμενες αγορές (Πολωνία κ.ά.) έφθασαν τα 67,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24%, με τον όγκο των πωλήσεων να παραμένει μάλλον σταθερός.

Τα κέρδη EBITDA από τις αναδυόμενες αγορές έφθασαν τα 105,8 εκατ. ευρώ, με τη Νιγηρία, Ρωσία, και την Ουκρανία να συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του ποσού αυτού. O όγκος των πωλήσεων βελτιώθηκε κατά 24% στο 9μηνο με τη Νιγηρία να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση (45%).

O Ομιλος, όπως αναφέρει ο κ. Finan, συνεχίζει να εστιάζει στην αύξηση του κερδοφόρου όγκου πωλήσεων, στον έλεγχο του κόστους και στην αυστηρή διαχείριση των επενδύσεων. Εκτιμά δε, ότι για το σύνολο της χρήσης ο όγκος των πωλήσεων θα αυξηθεί κατά 6-7% και τα κέρδη EBITDA κατά 11-13%. Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Coca-Cola Τρία Εψιλον αυξήθηκε κατά 12% στα 917 δισ. δρχ. και τα κέρδη EBITDA κατά 13%, φθάνοντας τα 145 δισ. δρχ. Τα αποτελέσματα αυτά περιλαμβάνουν εξ ολοκλήρου και τα ενοποιημένα της εξαγορασθείσας της Coca-Cola Beverages Plc.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή