Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκλήρωσε την απορρόφηση της ΕΕΣΣΤΥ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκλήρωσε την απορρόφηση της ΕΕΣΣΤΥ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 η συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ ​με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η πρώτη απορροφήθηκε από τη δεύτερη και πλέον δεν υφίσταται ως ξεχωριστό νομικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκτά πλέον τη δική της ​τεχνική βάση, «μια εξέλιξη που σηματοδοτεί σημαντικές βελτιώσεις στην εικόνα του σιδηροδρόμου και περισσότερες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, τόσο στο επιβατικό όσο και στο εμπορευματικό της έργο».

Επιπλέον​, όπως επισημαίνεται, η νέα εταιρεία έχοντας συνολικό προσωπικό που ξεπερνά τους ​1.225 εργαζομένους, καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας στον ιδιωτικό τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλωσόρισε τους νέους συναδέλφους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ ​(Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) και δεσμεύθηκε για μια νέα δυναμική και παραγωγική εποχή, με τη συμμετοχή όλων, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Σημειώνεται ότι ο αναφερόμενος αριθμός προσωπικού δεν περιλαμβάνει τους 70 συνοδούς που προσλαμβάνει η εταιρεία στην παρούσα περίοδο, όπως επίσης και τους 70 μηχανοδηγούς τρένων, που τώρα ολοκληρώνεται η εκπαίδευσή τους. Μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους, το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ξεπεράσει τους 1.350 απασχολουμένους.

Πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ο εκσυγχρονισμός όλων των μηχανοστασίων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, αρχής γενομένης από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Η πρώην ΕΕΣΣΤΥ λειτουργούσε 13 μηχανοστάσια επισκευής/κατασκευής μηχανών και βαγονιών τρένων, εκ των οποίων τα πιο σημαντικά βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία εκτιμάται ότι θα επενδύσει περίπου 20 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των μηχανοστασίων, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος θα κατευθυνθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η νέα ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύντομα πρόκειται να μετακινηθεί σε καινούργια γραφεία, πέραν αυτών του ΟΣΕ όπου στεγάζεται σήμερα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα μετακινηθεί σε γραφεία που βρίσκονται επί της Λ. Συγγρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή