Επενδύσεις 27,5 δισ. η Info-Quest

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης του Ομίλου, «πάγωμα» των επενδύσεων στον τομέα της πληροφορικής εξαιτίας της ύφεσης, αλλά σημαντικές επενδύσεις στις ασύρματες επικοινωνίες, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Info-Quest. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Θ. Φέσσας, αναφέρθηκε ότι η εμπορική εκμετάλλευση των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2002. Οι συνολικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες (μαζί με το κόστος απόκτησης των αδειών) προσεγγίζουν τα 27,5 δισ. δραχμές.

Ο κ. Φέσσας υποστήριξε ότι η Info-Quest δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην πληροφορική, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στα μεγάλα έργα του Γ΄ ΚΠΣ. Στην τρέχουσα χρήση, πάντως, ο τομέας πληροφορικής αναμένεται να συμβάλει κατά 80% στις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου, οι οποίες αναθεωρήθηκαν ήδη προς τα κάτω και θα διαμορφωθούν περί τα 145 δισ. δραχμές.

Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας προβλέπεται ότι θα υπερβούν τα 100 δισ. με λειτουργικά κέρδη ύψους δύο δισ. δραχμών. Και φέτος η Info-Quest θα έχει έσοδα από επενδυτική δραστηριότητα (αγοραπωλησίες μετοχών) που θα προσεγγίσουν τα πέντε δισ. δραχμές.

Η διοίκηση του Ομίλου υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του 2001 οι κυριότερες δαπάνες αναδιάρθρωσης θα λογιστικοποιηθούν, με αποτέλεσμα από το 2002 να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Ηδη, από τη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου, όλες οι συμμετοχές της εταιρείας έχουν αποτιμηθεί στην τρέχουσα τιμή τους με αντίστοιχη μείωση των ιδίων κεφαλαίων στα 52 δισ. δραχμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή