Κοινή εταιρεία από Thyssen – Μπήτρος

Κοινή εταιρεία από Thyssen – Μπήτρος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή επιχειρηματική επένδυση στην Ελλάδα, με αντικείμενο την εμπορία ειδικών χαλύβων, ανακοίνωσαν χθες η «Μπήτρος Συμμετοχική A.E.» και η γερμανική επιχείριση ThyssenKrupp Materials ΑG(ΤΚΜ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο επιχειρήσεων, η ίδρυση της κοινής εταιρείας που θα δημιουργηθεί, θα ονομάζεται «Μπήτρος – ΤΥΣΣΕΕιδικοί Χάλυβες A.E.» και προϋποθέτει την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών προστασίας του ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες. H ελληνική επιχείρηση θα συμμετέχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 60% και η γερμανική εταιρεία με ποσοστό 40%.

Οπως διευκρινίζεται, η ThyssenKrupp Materials θα διακόψει τις σχετικές με το αντικείμενο της κοινής εταιρείας δραστηριότητες στην Αθήνα θυγατρικής της ΤΥΣΣΕΕΛΛΑΣ. Επίσης παρεμφερείς δραστηριότητες της «Μπήτρος» θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία «Μπήτρος – ΤΥΣΣΕΕιδικοί Χάλυβες Α.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεοϊδρυθείσα εταιρεία θα συνεχίσει στο μέλλον να δραστηριοποιείται ως αντιπρόσωπος στη χώρα μας των χαλυβουργείων της ThyssenKrupp.

H έναρξη των δραστηριόητων της «Μπήτρος – ΤΥΣΣΕΕιδικοί Χάλυβες A.E.» προγραμματίζεται για την 1η Ιανουαρίου του 2002 στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου. Σχεδιάζεται επίσης να χρησιμοποιήσει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της ελληνικής επιχείρησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Οπως εκτιμούν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, η κοινή συνεργασία θα συμβάλει στην επέκταση των εργασιών τους και στην αύξηση των θέσεων εργασίας τα προσεχή χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή