H μετοχή της ΔΕΗ θα διαπραγματεύεται σε Αθήνα και Λονδίνο

H μετοχή της ΔΕΗ θα διαπραγματεύεται σε Αθήνα και Λονδίνο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Λονδίνου θα διαπραγματεύται η μετοχή της ΔΕΗ. H δημόσια εγγραφή, όπως ανακοίνωσε και επισήμως χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου και η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η διαπραγμάτευση θα γίνεται μέσω των διεθνών πιστωτικών μετοχών (ΑD’S).

Χθες συνεδρίασαν τα διοικητικά συμβούλια του XAA και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ενέκριναν το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενώ το δ.σ. του Χρηματιστηρίου στο τέλος του μηνός θα εγκρίνει και επίσημα την εισαγωγή. H ΔΕΗ θα διαθέσει 12.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή και 23.000.000 υφιστάμενες μετοχές, κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου. Από αυτές 3.700.000 θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση και 19.300.000 με δημόσια εγγραφή. Το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να διαθέσει επιπροσθέτως μέχρι και 2.320.000 υφιστάμενες μετοχές με δημόσια εγγραφή με σκοπό τη διενέργεια πράξεων σταθεροποίησης από τους κύριους αναδόχους και μέχρι 4.680.000 υφιστάμενες μετοχές για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, στους Ελληνες ιδιώτες θα προσφερθεί έκπτωση έως και 3%, καθώς και μία δωρεάν μετοχή για κάθε δέκα μετοχές που θα διακρατήσουν για διάστημα 6 μηνών.

Στο μεταξύ, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, όπου και είχε κοινή συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, τους γενικούς διευθυντές και εκπροσώπους των εργαζομένων. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Δ. Παπούλια και τον διευθύνοντα σύμβουλο Στ. Νέζη. Αναφερόμενος στη μετοχοποίηση ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή θα αποτελέσει μία νέα δυναμική για τη ΔΕΗ και τους εργαζομένους της Επιχείρησης, ενώ σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα με επιχειρηματίες, εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον τόσο για την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού όσο και για την αγορά των Βαλκανίων. O υπουργός δεν αναφέρθηκε στο εύρος της τιμής εισαγωγής της μετοχής της εταιρείας, ανακοίνωσε ωστόσο ότι η αποτίμηση ανέρχεται σε 1,1 τρισ. δραχμές, καθώς επίσης και ότι από τη Δευτέρα ξεκινάνε οι παρουσιάσεις σε 60 σημεία διεθνώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή