Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι μεγαλύτερες απώλειες

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι μεγαλύτερες απώλειες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρησε κατά -3,20% (88,32 μονάδες) ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ την περασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή έκλεισε στις 2.674,98 μονάδες. Ανοδική ήταν μόνο η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ ακολούθησαν 4 πτωτικές συνεδριάσεις, με τη μεγαλύτερη υποχώρηση να καταγράφεται την Παρασκευή (-2,65%). Ο συνολικός όγκος συναλλαγών, σε υψηλά επίπεδα, διαμορφώθηκε στα 1,3 δισ. ευρώ, με μέσο ημερήσιο τζίρο στα 258,5 εκ. ευρώ.

Οι πιέσεις στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν τον FTSE/ASE 20 σε υποχώρηση της τάξης του -4,69%. Μικρότερες ήταν οι ζημιές για τον FTSE/ASE MID 40 (-0,63%). Αντίθετα θετική απόδοση 1,23% κατέγραψε ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE SMALL CAP 80.

Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες κατέγραψαν ζημιές με μεγαλύτερες αυτές του δείκτη ΤΡΑΠΕΖΩΝ που έφτασαν το -6,50%. Οι ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ υποχώρησαν κατά -4,44%, ενώ ακολούθησαν οι ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ με ποσοστό -4,21%. Κερδισμένοι της εβδομάδας ήταν οι δείκτες ΕΙΔΩΝ – ΛΥΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ με άνοδο 4,24% και 3,92% αντίστοιχα.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 186 ενισχύθηκαν, 165 υποχώρησαν και 14 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η Ελληνική αγορά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή