Τζίρο 87 δισ. ο όμιλος ΑΒΑΞ – J&P Ελλάς – ΕΤΕΘ

Τζίρο 87 δισ. ο όμιλος ΑΒΑΞ – J&P Ελλάς – ΕΤΕΘ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική βελτίωση εσόδων και κερδοφορίας παρουσιάζει στο εννεάμηνο ο όμιλος ΑΒΑΞ – J&P Ελλάς – ΕΤΕΘ, ο οποίος θα ανακοινώσει εντός των προσεχών εβδομάδων το επιχειρηματικό σχήμα με το οποίο θα διεκδικήσει το νέο ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου προσέγγισε τα 87 δισ. δραχμές στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έναντι 63 δισ. στο εννεάμηνο του 2000. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αγγίζουν τα 10 δισ. δραχμές και εμφανίζονται σχεδόν διπλάσια έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος (5,2 δισ. δραχμές). H μητρική εταιρεία ΑΒΑΞ παρουσιάζει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 61% (προσεγγίζει τα 27,5 δισ.) και κερδών προ φόρων κατά 82,5% (έφτασαν τα 4,2 δισ. στο εννεάμηνο).

Σημειώνεται ότι στην κερδοφορία της ΑΒΑΞ περιλαμβάνονται και έσοδα ύψους ενός δισ. δραχμών από μερίσματα που έλαβε η τεχνική εταιρεία από τις θυγατρικές και άλλες συμμετοχές. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του ομίλου προσεγγίζει σήμερα τα 250 δισ. δραχμές.

Η διοίκηση του ομίλου έχει καταλήξει και στο νέο σχήμα με το οποίο θα διεκδικήσει το νέο ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο, με βάση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επανάκριση των τεχνικών εταιρειών. Το σχέδιο, που θα ανακοινωθεί επισήμως μέχρι το τέλος του χρόνου (οπότε και εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων) προβλέπει: τη συγχώνευση των ΑΒΑΞ – J&P Ελλάς – ETEK (Κρήτης) για την απόκτηση του ανώτατου πτυχίου (Z΄ τάξης) και τη συγχώνευση των θυγατρικών ΕΤΕΘ και AIXMH ATE για την απόκτηση του νέου πτυχίου ΣΤ΄ τάξης. Οσον αφορά το γενικότερο κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο, τέσσερις εβδομάδες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχει θέσει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατάθεση των αιτήσεων επανάκρισης, το τοπίο παραμένει θολό. Οι σημερινές εκτιμήσεις των κατασκευαστών κάνουν λόγο για τη δημιουργία 6 έως 12 ομίλων που θα διεκδικήσουν το νέο ανώτατο πτυχίο.

Τα στελέχη της Moody’s εξήγησαν ότι η εταιρεία έχει αποκλειστικό προϊόν τη βαθμολόγηση, και άρα δεν έχει σύγκρουση συμφερόντων, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις επενδυτικές τράπεζες που μπορεί να εκδίδουν μια έκθεση για τη μετοχή μιας εταιρείας στην οποία ταυτόχρονα παρέχουν και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ακόμη, υπερηφανεύονται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών πελάτη τους από την εταιρεία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή