Ζημίες 1,4 δισ. η «Πήγασος» και αγορά ιδίων μετοχών 10%

Ζημίες 1,4 δισ. η «Πήγασος» και αγορά ιδίων μετοχών 10%

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες ύψους 1,366 δισ. δραχμών εμφάνισε η εισηγμένη εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική και Εκτυπωτική A.E.» για το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2001, έναντι κερδών 3,154 δισ. δραχμών της αντίστοιχης περσινής χρήσης.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της εταιρείας, μικρή αύξηση παρουσίασαν και τα έσοδα τα οποία διαμορφώθηκαν στα 14,330 δισ. δραχμές από 13,999 δισ. δραχμές το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2000, πετυχαίνοντας ελαφρά άνοδο σε ποσοστό 2,36%. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 9μηνο του 2001 αναλύεται ως εξής: από έκδοση εφημερίδων 8,754 δισ. δραχμές, από έκδοση περιοδικών 1,913 δισ. δραχμές, από εκτύπωση εφημερίδων 1,287 δισ. δραχμές και από εκτυπωτικές δραστηριότητες είχε έσοδα ύψους 2,375 δισ. δραχμών. Οπως αναγράφεται στη λογιστική κατάσταση του «Πήγασου», οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις στο 9μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ανήλθαν στα 5,65 δισ. δραχμές και είναι σημαντικά αυξημένες (74,92%) από το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο που είχαν φθάσει τα 3,23 δισ. δραχμές. H διοίκηση της εκδοτικής εταιρείας έχει αποφασίσει να στηρίξει χρηματιστηριακά τη τιμή της μετοχής και γι’ αυτόν το σκοπό συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 7 Δεκεμβρίου 2001, με θέμα την απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι του ποσοστού 10% που είναι και το ανώτερο ποσοστό που επιτρέπεται σε μία εισηγμένη να αγοράσει δικές της μετοχές. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης προβλέπεται και η διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας.

Η εταιρεία στους 9 μήνες της τρέχουσας χρήσης πραγματοποίησε επενδύσεις σε πάγια συνολικού ύψους 264,010 εκατ. δραχμές, ενώ το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 605 άτομα.Α. Ντόκας

Ετσι, η EAB ανέλαβε με κομμάτια των δύο προαναφερόμενων εταιρειών να δημιουργήσει ένα σύστημα αυτοπροστασίας για πενήντα F-16, με κόστος που υπολογίζεται στα 330 – 350 εκατ. δολάρια. H πρόταση κρίθηκε «παρακινδυνευμένη» καθώς το προτεινόμενο σύστημα θα προέλθει από συρραφή. Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο και από την αντίθεση των ΗΠΑ να δώσουν άδεια στην ισραηλινή Elisra, να αναπτύξει σύστημα αυτοπροστασίας, που ενσωματώνει αμερικανική τεχνολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή