ΚΙΣ: στα 30,6 δισ. ο κύκλος εργασιών 9μήνου

ΚΙΣ: στα 30,6 δισ. ο κύκλος εργασιών 9μήνου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση εσόδων κατά 18% και μικρή αύξηση της κερδοφορίας κατά 6% εμφανίζει στο εννεάμηνο η τεχνική εταιρεία K. I. Σαραντόπουλος. O κύκλος εργασιών της ΚΙΣ ξεπέρασε τα 30,6 δισ. δρχ. έναντι 26 δισ. δρχ. στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 2,13 δισ. δρχ. έναντι 2,014 δισ. δρχ. το εννεάμηνο του 2000. Οσον αφορά στο ύψος των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας στα τέλη Σεπτεμβρίου ανέρχονταν σε 25,3 δισ. δρχ. έναντι 24,57 δισ. δρχ. πριν από έναν χρόνο.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εταιρείας βάσει των υπογεγραμμένων συμβάσεων προσεγγίζει σήμερα τα 90 δισ. δρχ.. Η ΚΙΣ συμμετέχει στην κατασκευή των δύο μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, της Αττικής Οδού και της ζεύξης Ρίου Αντιρρίου, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των Ομίλων που κατέθεσαν προσφορές στους διαγωνισμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα νέα πακέτα των οδικών αυτοχρηματοδοτούμενων έργων. Στον τομέα των ακινήτων την παρούσα περίοδο, αναπτύσσει το πολυώροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων Kolonaki Business Center στο κέντρο της Αθήνας σε κοινοπραξία με την Cybarco Hellas και το συγκρότημα «Υάδες» στην Κηφισιά. Επίσης έχει αναλάβει από κοινού με την εταιρεία ΑΡΧΙΤΕΧ την αξιοποίηση ακινήτου της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, έκτασης 10 στρεμμάτων.

Ηδη οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν εξασφαλίσει την άδεια εγκατάστασης κινηματογραφικών αιθουσών και ανάπτυξης ψυχαγωγικού πάρκου στην Λάρισα. H κατασκευή του πρώτου ψυχαγωγικού κέντρου στην Λάρισα, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δάριγκ Ακίνητα 26.000 τετραγωνικών μέτρων και θα λειτουργήσει σε 12 μήνες από σήμερα. O συνολικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 3,5 δισ. δραχμές και θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Λάρισας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή