Πρόσθετα μέτρα για τη Σοφοκλέους

Πρόσθετα μέτρα για τη Σοφοκλέους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίεση προς την κυβέρνηση για τη λήψη φορολογικών και άλλων θεσμικών μέτρων ασκούν οι φορείς της αγοράς. Χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας υπό τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη και με τη συμμετοχή του γ.γ. Γ. Ζανιά και των προέδρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του XAA Στ. Θωμαδάκη και Παν. Αλεξάκη, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που θα πλαισιώσουν το προωθούμενο νομοσχέδιο με κίνητρα για συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων. Ειδικότερα εξετάσθηκε η πορεία ιδιωτικοποίησης της EXAE, η αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων μεταξύ XAA και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και η σύσταση επιτροπών για την Κωδικοποίηση της Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας.

Οι αρμόδιοι φορείς επεξεργάζονται επιπλέον προτάσεις οι οποίες θα τεθούν υπ’ όψιν του αρμοδίου υπουργού. Τέτοια είναι η απορρόφηση του μεγάλου όγκου αιτήσεων για εισαγωγή νέων εταιρειών στο XAA, η ενεργοποίηση των παρεμβάσεων που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί (market maker, margin, short selling) κ.λπ. Η ιδιωτικοποίηση της EXAE, τοποθετείται χρονικά στο α΄ εξάμηνο του 2002, αφού ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του Ομίλου που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, έχει ορισθεί γενική συνέλευση της EXAE για τις 12 Δεκεμβρίου με θέμα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά μετοχών των εταιρειών ΧΠΑ, KAA, ΧΚΘ, ΑΣΥΚ, ΕΤΕΣΕΠ. Σήμερα συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της EXAE για να διαμορφώσει την πρόταση ανταλλαγής για τους μετόχους των θυγατρικών της.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου N. Αναλυτής τάχθηκε υπέρ μιας διετούς και τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας με τη ΓΣΕΕ, εκτιμώντας μάλιστα ότι υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ των δύο μερών, που μπορεί να το επιτρέψει, εκτός -όπως με νόημα σημείωσε- «εάν παρέμβει το κράτος και μας τα χαλάσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή