Ξεκινούν τηλεργασία 13.000 υπάλληλοι του ομίλου ΟΤΕ

Ξεκινούν τηλεργασία 13.000 υπάλληλοι του ομίλου ΟΤΕ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθεστώς τηλεργασίας τίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου πάνω από το 80% του προσωπικού του ΟΤΕ. Η απόφαση ελήφθη ως μέτρο περιορισμού του κορωνοϊού και αφού είχε προηγηθεί το κλείσιμο του μεγάρου του ΟΤΕ επί της λεωφόρου Κηφισίας για δύο ημέρες, με στόχο την προληπτική απολύμανση των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η απόφαση αυτή θα προστατεύσει τους ανθρώπους του και θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Στόχος είναι τουλάχιστον 13.000 (το 80%), από το σύνολο των 16.000 ανθρώπων που εργάζονται για τον όμιλο, σταδιακά να εργαστούν απομακρυσμένα. Η μορφή της απομακρυσμένης εργασίας θα εξαρτηθεί από το έργο που επιτελούν. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, στην εσωτερική ενημέρωση που διανεμήθηκε χθες στο προσωπικό του ομίλου, συνέστησε ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Επιπλέον, συνέστησε στους εργαζομένους να μειώσουν και τις προσωπικές μετακινήσεις και συναντήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

ΕΛΤΑ

Μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσαν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης, τα ΕΛΤΑ έχουν ήδη ενσωματώσει σε όλο το δίκτυό τους τις επίσημες οδηγίες των αρμόδιων φορέων της πολιτείας τόσο για τα μέτρα πρόληψης και την τήρηση κανόνων υγιεινής όσο και για τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων (πιθανών ή επιβεβαιωμένων). Επιπλέον, έχουν ήδη ξεκινήσει απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία σε όλα τα καταστήματα και στους χώρους εργασίας, ενώ θα απολυμανθεί σταδιακά και ο στόλος των οχημάτων. Επίσης, προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι επεκτείνουν τον χρόνο παραμονής των ανεπίδοτων ταχυδρομικών αντικειμένων (συστημένων επιστολών και δεμάτων) στα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι νεωτέρας. Τέλος, η επιχείρηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα στην κατεύθυνση της προσωρινής εφαρμογής ευέλικτων μορφών εργασίας (τηλεργασία) για τους εργαζομένους στα κτίρια της διοίκησης.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μέτρα ανακοίνωσε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η εταιρεία ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα ακολουθεί το πρωτόκολλο καθαρισμών και απολυμάνσεων, έχοντας ενσωματώσει παράλληλα και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να διαφυλάξει στο μέγιστο δυνατόν την υγεία των εργαζομένων και των επιβατών. Ειδικότερα, πραγματοποιεί καθαρισμούς με πιστοποιημένα υλικά απολύμανσης σε όλους τους συρμούς σε ημερήσια βάση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπου προβλέπεται συνεργείο καθαρισμού επί της αμαξοστοιχίας. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά και οδηγίες προσωπικής υγιεινής σε όλα τα τρένα τόσο για το προσωπικό όσο και για τους επιβάτες, ενώ πραγματοποιείται αλλαγή φίλτρων αέρα ανά μία εβδομάδα σε όλες τις αμαξοστοιχίες. Το προσωπικό επί των αμαξοστοιχιών έχει ενημερωθεί για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιστατικού και έχει προμηθευτεί το προβλεπόμενο υλικό, ενώ έχει ακόμη προβλεφθεί χώρος απομόνωσης περιστατικού επί των αμαξοστοιχιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή