Συνωστισμός εταιρειών για μία άδεια ηλεκτρονικού τζόγου

Συνωστισμός εταιρειών για μία άδεια ηλεκτρονικού τζόγου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο των υφιστάμενων παρόχων τυχερών παιγνίων έχει υποβάλει αίτηση για την οριστική αδειοδότησή του. Συνολικά, 10 πάροχοι από ένα σύνολο 11 που εξουσιοδοτήθηκαν να υποβάλουν αίτηση, συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΠ, είχαν υποβάλει μέχρι αργά χθες το απόγευμα αίτηση αδειοδότησης. Εμενε μόλις μία εταιρεία η οποία μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση. Η διαδικασία θα συνεχιζόταν μέχρι τις 12 το βράδυ, καθώς η υποβολή της αίτησης γινόταν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μεταξύ όσων έχουν αιτηθεί την οριστική αδειοδότηση, είναι όλοι οι μεγάλοι πάροχοι τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως Stoiximan, Bwin, Bet365, Pokerstars κ.ά. Επίσης ο ΟΠΑΠ υπέβαλε ενδιαφέρον και για τους δύο τύπους άδειας που εκχωρεί το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή μία άδεια για τον αθλητικό στοιχηματισμό και μία άδεια για τα υπόλοιπα τυχερά παίγνια (καζίνο, φρουτάκια κ.λπ.). Η πρώτη άδεια έχει τίμημα 3 εκατ. ευρώ και η δεύτερη 2 εκατ. ευρώ. Σχεδόν το σύνολο των ενδιαφερομένων φέρεται να επιζητεί και τους δύο τύπους αδειών που εκχωρεί η ελληνική κυβέρνηση. Ετσι ο στόχος των 75 εκατ. ευρώ εσόδων από τις άδειες θα επιτευχθεί σχετικά εύκολα, με δεδομένο ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί τα 50 εκατ. ευρώ από τους υφιστάμενους παρόχους. Η Επιτροπή Παιγνίων που συγκεντρώνει τα αιτήματα, πιθανώς ακόμη και σήμερα Τετάρτη να δημοσιοποιήσει πρόσκληση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια άδεια τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλες 4 έως 6 επιχειρήσεις/σχήματα αναμένεται να υποβάλουν ενδιαφέρον. Επομένως, ο στόχος των 75 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται και να ξεπεραστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή