Η CHIPITA προσφέρει εξειδικευμένο εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΕΚΑΒ

Η CHIPITA προσφέρει εξειδικευμένο εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΕΚΑΒ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δωρεά 500.000 ευρώ η CHIPITA υποστηρίζει τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και θωρακίζει με επιπλέον εξοπλισμό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB).

Η Ελληνική εταιρεία, που εδώ και 47 χρόνια δραστηριοποιείται υπεύθυνα στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά τροφίμων, εφοδιάζει πλήρως το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με κάθε απαραίτητο εξοπλισμό. Επιθυμία της εταιρείας και των ανθρώπων της, είναι να υποστηριχθεί η τοπική κοινωνία και το ιατρικό προσωπικό της απέναντι στην πανδημία του Covid-19. Στη Λαμία, η CHIPITA ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα και αποτελεί πάντα τον υπαρξιακό της πυρήνα. Η δωρεά προς το Νοσοκομείο της πόλης περιλαμβάνει 15 αναπνευστήρες εντατικής νοσηλείας, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό όπως χειρουργικές μάσκες, γυαλιά προστασίας, καπέλα χειρουργείου, ιατρικές ποδιές, στολές υψηλής προστασίας, γάντια και αντισηπτικό χεριών.

Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει στο ΕKAB ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για τις αεροδιακομιδές των ασθενών, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή μεταφορά όσων πάσχουν από Covid-19. Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ θα εφοδιαστεί με τρία φορητά monitors πολλαπλών παραμέτρων με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, τρεις ογκομετρικές αντλίες ενδοφλέβιας έγχυσης υγρών, δέκα σάκους πρώτων βοηθειών καθώς και υγειονομικό υλικό ατομικής υγιεινής για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΚΑΒ Λαμίας (αντισηπτικό χεριών, γάντια μιας χρήσης, μάσκες).

Τέλος, η CHIPITA συμμετέχει σε μία πολύ σημαντική αποστολή αγοράς ενός μεγάλου φορτίου αναλώσιμων προστασίας, το οποίο θα συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας με επιπλέον 50.000 μάσκες. Η αποστολή θα φθάσει στη χώρα μας από την Κίνα, με τη συνδρομή πολλών εταιρειών και ιδρυμάτων.

Η CHIPITA και οι άνθρωποί της αναγνωρίζουν το ρόλο και το μερίδιο της ευθύνης που οφείλουν να αναλάβουν, σε αυτήν την πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Επιδιώκει πάντα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται με σεβασμό και υπευθυνότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή