ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου οι απολογίες των κατηγορουμένων για τους ισολογισμούς

Folli Follie: Τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου οι απολογίες των κατηγορουμένων για τους ισολογισμούς

Στην τελική ευθεία έχει περάσει η ανάκριση για την υπόθεση των καταγγελόμενων ανακριβών οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε η Folli Follie, έως τις αρχές του 2018.

Η 35η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για την οποία έχουν ασκηθεί διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα, έχει διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων, που αρχικά ήταν 16.

Πλέον οι κατηγορούμενοι φθάνουν τους 30.

Τη Δευτέρα εμφανίστηκαν στο ανακριτικό γραφείο ο ιδρυτής του Ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος και ο γιος του οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι κλήσεις για τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αφορούν τα κακουργήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, της χειραγώγησης αγοράς, της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας.

Η σύζυγος του ιδρυτή του Ομίλου είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της απάτης, της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και της χειραγώγησης αγοράς.

Προθεσμίες για τις απολογίες τους είτε για τα τέλη Αυγούστου είτε για τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν λάβει και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από αυτούς δεν εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια.

Πρόκειται για δύο στελέχη της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία για τους οποίους αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Διαβάστε επίσης:

Με πέντε νέα καταστήματα προχωρεί η αναδιάρθρωση του ομίλου Folli Follie

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Folli Follie για προσωρινή προστασία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ