Επτά σχήματα για ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επτά σχήματα για ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά επτά σχήματα αναμένεται να διεκδικήσουν το έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τη διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας, προσήλθαν οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, η Archirodon, η Intrakat, η ΘΕΜΕΛΗ και η κοινοπραξία Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ.

Πρόκειται για έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού 116,6 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο έχει διπλό τεχνικό αντικείμενο. Το πρώτο αφορά μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης του βιομηχανικού ακινήτου της βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία Βόλου. Εκεί θα αναπτυχθούν φοιτητικές εστίες, εκπαιδευτικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις και κοινωνικές υποδομές του Παν. Θεσσαλίας. Το δεύτερο έργο χωροθετείται στη Λαμία και αφορά επίσης την κατασκευή φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών. Η διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 30 χρόνια.

Παράλληλα με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, τρέχει και ένας ακόμα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πρόκειται για έργο 105,5 εκατ. ευρώ, όπου η εκδήλωση ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Τη συμμετοχή τους επιβεβαίωσαν έξι όμιλοι και συγκεκριμένα οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, Intrakat, ΘΕΜΕΛΗ και η κοινοπραξία Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και τη διαχείριση για τα επόμενα 30 χρόνια κτιρίων φοιτητικών εστιών, πανεπιστημιακών κατοικιών, χώρων σίτισης, κεντρικής βιβλιοθήκης και ερευνητικού κέντρου Αριστείας σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη. Το έργο είχε εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ στις αρχές Απριλίου.

Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας έχει εισέλθει και το μεγαλύτερο κτιριακό έργο ΣΔΙΤ, που αφορά την κατασκευή 2.000 φοιτητικών κατοικιών στο Ρέθυμνο και 1.000 ακόμα στο Ηράκλειο για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή