Βίλες για λίγους σε πολυτελή συγκροτήματα

Βίλες για λίγους σε πολυτελή συγκροτήματα

4' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπογραφές για την πώληση των δύο πρώτων εκ των 13 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης μπήκαν στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Το τίμημα για αυτές κινήθηκε σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές σε επίπεδα άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για την καθεμία, ενώ η σύμβαση προβλέπει την επιλογή για αγορά δύο ακόμα βιλών, από τα ίδια συμφέροντα, σε προσυμφωνημένη τιμή.

Αγοραστής σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι Ελληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορικής ναυτιλίας και ειδικότερα στον κλάδο των δεξαμενοπλοίων, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και τα προηγούμενα χρόνια ως ένα εξ αυτών που είχαν μπει σε διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο για τις κατοικίες που θα αναπτυχθούν προβλέπει την ενοποίηση δύο εκ των οικοπέδων σε ένα μεγαλύτερο και λέγεται πως προορίζεται για ιδιόχρηση. Τουλάχιστον τέσσερα ακόμα φυσικά πρόσωπα φαίνονται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά κάποιων εκ των υπολοίπων 11 εκτάσεων.

Βίλες για λίγους σε πολυτελή συγκροτήματα-1

Σημειώνεται πως η καθεμία από τις 13 βίλες χωροθετείται σε οικόπεδα που ξεκινούν από 5 στρέμματα και φτάνουν μέχρι και τα 8,6 στρέμματα. Η δομήσιμη επιφάνεια για καθένα από αυτά ξεκινάει από 2.500 τετραγωνικά μέτρα και φτάνει έως και 4.000 τετραγωνικά. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη που είναι ώριμη αδειοδοτικά, καθώς για τους όρους δόμησης των κατοικιών αυτών στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης έχει εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ενώ η αρχιτεκτονική μελέτη έχει λάβει την έγκριση του ΚΑΣ και του υπουργείου Πολιτισμού, φιλοδοξεί να φέρει μέσα στην πρώτη πενταετία του επενδυτικού σχεδίου της AGC, βασικού μετόχου της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης», ταμειακές ροές της τάξεως των 400-500 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος εξαγοράς του «Αστέρα» και της ανακαίνισής του είναι της τάξεως των 650 εκατομμυρίων. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των κατοικιών γίνονται σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες των αγοραστών και της ομάδας των αρχιτεκτόνων και των συμβούλων της «Αστήρ».

Βίλες για λίγους σε πολυτελή συγκροτήματα-2

Οι Astir Villas, όπως ονομάζεται το project, αποτελούν έναν εμβληματικό οικιστικό σχεδιασμό, ο οποίος προστέθηκε στη δεύτερη φάση της επένδυσης του «Αστέρα» και περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών με υψηλή αισθητική εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα εξέχουσα θέση στο χάρτη των ακινήτων πολυτελείας. Εχει χωροθετηθεί στο κύριο μέτωπο τη χερσονήσου προς τον Σαρωνικό, εκεί όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» το οποίο και έχει πλέον κατεδαφιστεί. Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή έως και 13 παραθαλάσσιων πολυτελών κατοικιών, έργο το οποίο είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη (χωματουργικά) και θα φιλοδοξεί να δώσει στην περιοχή ένα εμβληματικό οικιστικό στοιχείο, τοποθετώντας την σε ιδιαίτερα εξέχουσα θέση στον χάρτη των ακινήτων πολυτελείας. «Η τιμολογιακή πολιτική των κατοικιών είναι αντίστοιχη άλλων πολυτελών οικιστικών συγκροτημάτων παγκοσμίως» αναφέρουν κύκλοι της ιδιοκτησίας του συγκροτήματος, προθέτοντας με νόημα πως «οι διεθνείς προδιαγραφές και το εισοδηματικό προφίλ των υποψήφιων αγοραστών θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμολογιακή πολιτική». Αυτή τη στιγμή, υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον τόσο από ελληνικό όσο και από διεθνές κοινό, ωστόσο, ως είθισται σε οικιστικά έργα, δεν αποκαλύπτονται στοιχεία για τους πιθανούς ιδιοκτήτες.

Υπενθυμίζεται πως η «Αστήρ Παλάς» ανήκει στην AGC Equity Partners, η μετοχική σύνθεση της οποίας περιλαμβάνει κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλα αραβικά κεφάλαια και τον τουρκικό όμιλο Dogus. Η AGC έχει συμφωνία διαχείρισης των δυο ξενοδοχείων και των καμπάνων του συγκροτήματος με τη Four Seasons.

Βίλες για λίγους σε πολυτελή συγκροτήματα-3

Από τις δέκα βίλες που βρίσκονται ακριβώς πάνω στη θάλασσα στη γειτονιά Sea Dunes έχουν ήδη πουληθεί οι οκτώ. Oι βίλες είναι εμβαδού 800 έως 1.400 τ.μ., σε οικόπεδα μεγέθους 2,5 έως 3 στρεμμάτων.

Η νέα «γειτονιά» του Costa Navarino

Την ύπαρξη ισχυρής ζήτησης, παρά την επερχόμενη διεθνή οικονομική ύφεση, από την Ελλάδα και το εξωτερικό για ποιοτικές αναπτύξεις πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών σε προνομιούχες περιοχές της Μεσογείου, επιβεβαιώνει περίτρανα ο ρυθμός των πωλήσεων ακινήτων της ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino της Μεσσηνίας. Από τις δέκα βίλες που βρίσκονται ακριβώς πάνω στη θάλασσα στη γειτονιά Sea Dunes και αποτελούν το premium προϊόν των Costa Navarino Residences έχουν ήδη πουληθεί οι οκτώ σε ένα διεθνές κοινό υψηλού επιπέδου, πληροφορείται αρμοδίως η «Κ».

Πρόκειται για μια νέα οικιστική πρόταση που αφορά 42 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, σε μια νέα γειτονιά της περιοχής Navarino Dunes στην Costa Navarino. Οι νέες κατοικίες κατασκευάζονται με πολύ υψηλά standards και θα διαθέτουν όλες πισίνα, θέα και άμεση πρόσβαση στα γήπεδα γκολφ και στα ξενοδοχεία The Westin Resort και The Romanos. Οι οκτώ από τις προνομιούχες παραθαλάσσιες βίλες που πουλήθηκαν είναι εμβαδού 800 έως 1.400 τετραγωνικών μέτρων, τοποθετημένες σε οικόπεδα, μεγέθους 2,5 έως 3 στρεμματών. Διαθέτουν 6-7 κύρια υπνοδωμάτια και ασπάζονται όλες τις αρχές της Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής και σχεδιάστηκαν από διεθνώς αναγνωρισμένους Ελληνες αρχιτέκτονες. Αλλά και το καινούργιο προϊόν του real estate της Costa Navarino το οποίο λανσαρίστηκε πριν από περίπου έναν μήνα, τυγχάνει ήδη ιδιαίτερα θερμής υποδοχής τόσο από πελάτες από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με το 25% των κατοικιών να έχει ήδη συμφωνηθεί για πώληση. Πρόκειται για τις βίλες στη γειτονιά Rolling Greens μικρότερου εμβαδού και 3 έως 4 υπνοδωματίων. Ετσι, παρά τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας ή ίσως και εξαιτίας τους, καθώς όλοι αναζητούν αποστάσεις από τους «πολλούς», η φετινή χρονιά εξελίσσεται δυναμικά για το real estate στην Costa Navarino. Και η αυξητική τάση είναι εμφανής σε όλους τους τύπους κατοικιών. Ο όμιλος, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, γνωρίζει διπλασιασμό πωλήσεων για το πρώτο μισό του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Στο Costa Navarino Residences – The Villas, ήδη από τον Μάιο οι πωλήσεις είχαν ξεπεράσει το 50% του συνόλου των πολυτελών κατοικιών (της πρώτης όσο και της δεύτερης φάσης διάθεσης) που περιλαμβάνει κατοικίες 5 έως 7 υπνοδωματίων, με μέγεθος από 350 έως 1.100 τετραγωνικά σε οικόπεδα 1,5 έως 3 στρεμμάτων και τιμή εκκίνησης από 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή