Δέκα χρόνια Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Δέκα χρόνια Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εφαρμογή, που επιτρέπει ακόμα και στους ερασιτέχνες χωρίς προηγούμενη εμπειρία να σχεδιάσουν πρωτότυπα apps για κινητά τηλέφωνα. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα γεωργίας ακριβείας για την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των ανοικτών και θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Μία νέα τεχνολογία για την αύξηση της ταχύτητας επεξεργασίας ψηφιακών συστημάτων κατά 35-60% με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης ισχύος. Αυτές και πολλές ακόμα καινοτόμες προτάσεις διακρίθηκαν στον πιο πρόσφατο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος προωθεί τη νεοφυή και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα εδώ και μία δεκαετία στη χώρα μας.

Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στην ομπρέλα δράσεων του NBG Business Seeds, του ολοκληρωμένου προγράμματος της Τράπεζας που ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα και αναδεικνύει πρωτοπόρες ιδέες, σχέδια και startups που πηγάζουν από τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων και τους παραγωγικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Και το σημαντικότερο, πέρα από τη βράβευση των καλύτερων συμμετοχών στη διαγωνιστική φάση, υποστηρίζει έμπρακτα την υλοποίηση επιλεγμένων προτάσεων με τη συμβολή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εταιρειών και άλλων φορέων, προσφέροντας εκπαίδευση, καθοδήγηση, υποδομές, δικτύωση, αλλά και χρηματοδότηση. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το NBG Business Seeds παρέχει σε επιλεγμένους διακριθέντες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, καθώς και να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα κορυφαίων εταιριών όπως η Amazon, το Facebook και η Microsoft. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος η Εθνική Τράπεζα έχει συνάψει συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, ο οποίος υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων στην Ελλάδα.

Δωρεάν υπηρεσίες στους διακριθέντες προσφέρουν εταιρείες και φορείς όπως οι Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ και Endeavor Greece. Στο πλευρό των ομάδων συμμετεχόντων βρίσκονται, και τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών σε διάφορους κλάδους, που προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Το πρώτο έπαθλο στον 10ο Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, αξίας 20 χιλιάδων ευρώ, απέσπασε η εφαρμογή Kodika.io που μετατρέπει σε «παιχνιδάκι» τον σχεδιασμό apps για κινητά τηλέφωνα, ενώ το δεύτερο βραβείο δόθηκε στο εξελιγμένο σύστημα γεωργίας ΚΥΤΙΟΝ. Την τρίτη και τέταρτη θέση των  βραβείων κατέκτησαν αντίστοιχα η κατοχυρωμένη τεχνολογία Trimsignal για την επιτάχυνση της επεξεργασίας ψηφιακών συστημάτων και η διαδικτυακή πλατφόρμα και εφαρμογή της RecyTrust για τη σύνδεση επιχειρήσεων και βιομηχανιών, οι οποίες παράγουν ανακυκλώσιμα υλικά, με εταιρείες ή ιδιώτες, που διαχειρίζονται και αξιοποιούν απορρίμματα.

Το πέμπτο βραβείο, κέρδισαν οι παρακάτω: το BioCoS που διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν μέσα σε μία φιάλη ελαιόλαδου προστατεύοντας εταιρίες και καταναλωτές από την εσφαλμένη σήμανση, η εταιρεία κοσμημάτων MOJOOLS που προσκαλεί τους πελάτες της να σχεδιάσουν τα δικά τους κοσμήματα, η PTA Ecorthotics που κατασκευάζει εξατομικευμένους ορθοπεδικούς νάρθηκες με τη μέθοδο του 3D Printing, η Mojestik που παρασκευάζει και διαθέτει τροφή για κατοικίδια απευθείας στους καταναλωτές, το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών και η εφαρμογή Collaborate που επιτρέπει τη διαχείριση ιατρικών φακέλων ασθενών, την απομακρυσμένη συνεργατική διάγνωση και την υποστήριξη λήψης ιατρικών κλινικών αποφάσεων μέσω μηχανικής μάθησης.

Δέκα χρόνια Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή