Τρίτος κύκλος υποστήριξης τουριστικών startups

Τρίτος κύκλος υποστήριξης τουριστικών startups

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 3ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και, στη συνέχεια, η ένταξη των καλύτερων startups ομάδων στο πρόγραμμα. Σήμερα οι startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχουν ανάγκη εντατικής υποστήριξης με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και σχεδιασμό της στρατηγικής τους στο πλαίσιο των νέων αναγκών, όπως επίσης και την προώθησή τους στην ελληνική αγορά. Το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις, όπως workshops σε business topics από ειδικούς του κλάδου, συναντήσεις καθοδήγησης με την ειδική επιτροπή αλλά και ομάδα μεντόρων από την τουριστική και επιχειρηματική αγορά, τοπικές εκδηλώσεις, ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού, επισκέψεις σε ξενοδοχεία και κορυφαίες τουριστικές εταιρείες, δραστηριότητες δικτύωσης και συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε περίπτωση που νέα μέτρα και περιορισμοί ανακύψουν στη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου κύκλου, οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, όπως και στην περίπτωση του 2ου κύκλου. Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Ηδη από την περασμένη χρονιά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει σε συνεργασία για το CapsuleT.

Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον ψηφιακό τομέα, στη χρήση των βέλτιστων πρακτικών. Επιπλέον, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι η Grant Thornton, το NBG Business Seeds, η Nelios και η TÜV Austria Hellas.

Το χρονοδιάγραμμα του 3ου κύκλου του προγράμματος προβλέπει περίοδο αξιολόγησης έως 10 Σεπτεμβρίου 2020 και του καθεαυτού αντικειμένου από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχείων και εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων, όπως επίσης και εφαρμογών/λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 35.000 ευρώ ως πρόσθετη οικονομική υποστήριξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή