«Γεωργία και διατροφικός πλούτος μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια της χώρας»

«Γεωργία και διατροφικός πλούτος μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια της χώρας»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για μας, στο υπουργείο και στην κυβέρνηση, συνολικά, είναι βαθιά

πεποίθηση ότι η γεωργία και ο διατροφικός μας πλούτος μπορεί να

στηρίξει την προσπάθεια της χώρας. Εργαζόμαστε συστηματικά προς

αυτή την κατεύθυνση: ανασυγκροτούμε τις δομές μας, οργανώνουμε την

εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, για να εξυπηρετήσουμε ακριβώς μια γεωργία

βασισμένη στην ποιότητα και στον ιστορικό μας πλούτο».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε ημερίδα στην Κορώνη,

στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής, που διοργάνωσε ο

δήμος Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στη μεγάλη συμβολή της μεσογειακής διατροφής

στην υγεία του ανθρώπου, επισημαίνοντας πως «η αναγνώριση από την

UNESCO απέδειξε την ανάγκη να διασωθεί και να διαδοθεί ένα

διατροφικό μοντέλο, που σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες,

θεωρείται το πιο υγιεινό στον κόσμο. Είναι μια αναγνώριση, που

ταυτόχρονα έχει μεγάλη παραγωγική σημασία, στη σημερινή ιδιαίτερα

συγκυρία».

Στην Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής -από τις 22 Αυγούστου, που

ξεκίνησε, έως και αύριο Σάββατο- εκπρόσωποι των χωρών της Μεσογείου

συναντώνται στην Κορώνη, με στόχο τη διάδοση και προώθηση των

προϊόντων της Μεσογειακής Διατροφής καθώς και την ενίσχυση και

διερεύνηση νέων αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο, με την τελετή ονοματοδοσίας

δρόμων στην πλατεία του μόλου της Κορώνης και τον ορισμό του Πρέσβη

Μεσογειακής Διατροφής.

Να σημειωθεί ότι η UNESCO έχει εντάξει τη Μεσογειακή Διατροφή στον

κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και η

Κορώνη έχει επιλεγεί ως η Εμβληματική Κοινότητα της Ελλάδας, επειδή

συνδυάζει το τρίπτυχο διατροφής- παράδοσης-ιστορίας.

Είναι μια περιοχή, πλούσια σε αγροτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο,

οι ελιές, το κρασί, οι σταφίδες, τα σύκα, η μεγάλη ποικιλία

χορταρικών, βοτάνων και αρωματικών φυτών.

www.kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή