O ΔΗΚΤΗΣ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσμενέστατες εξελίξεις στα δημόσια οικονομικά

Η «σφαγή του Δράμαλη» γίνεται για την κυβέρνηση στο μέτωπο των δημοσίων οικονομικών. Οι εξελίξεις είναι δραματικές, κυρίως στον τομέα των εσόδων και στην επέκταση των δανειακών αναγκών του Δημοσίου, δημιουργώτας νέες πιέσεις στον κ. N. Χριστοδουλάκη. Στο πρώτο δίμηνο η αύξηση των εσόδων ήταν 1,1% έναντι 6,1% που είναι ο προβλεπόμενος ρυθμός στον προϋπολογισμό. Μεγάλη υστέρηση παρουσιάζουν τόσο τα έσοδα από τον ΦΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν κατα 1,9% έναντι του προβλεπόμενου 8,4%, όσο και τα λοιπά έσοδα, που αυξήθηκαν κατά 0,7% έναντι 5,1%. Οσον αφορά τις δανειακές ανάγκες του πρώτου διμήνου, εμφανίζονται αυξημένες κατά 59,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό δίμηνο, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται (όχι αύξηση) μείωση κατά 425% !

Από τα ΕΛΤΑ… στο SΤΑR

Επιτελική θέση στον τηλεοπτικό σταθμό STAR καταλαμβάνει σε λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Πάνος Κυριακόπουλος, ο οποίος επέλεξε τη συγκεκριμένη «μεταγραφή» λίγους μόλις μήνες πριν συμπληρώσει 5ετία στην οδό Απελλού (διοικητική έδρα των ΕΛΤΑ). O κ. Κυριακόπουλος, ορθώς και οδεύει σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Κατά τη θητεία του στα ΕΛΤΑ άλλωστε, απέδειξε ότι γνωρίζει άριστα να χειρίζεται τα MME, τα οποία με ελάχιστες εξαιρέσεις προέβαλαν τις «επιτυχίες του» σχεδόν αποσιωπώντας: Το πληροφοριακό black out στο νέο σύστημα των ΕΛΤΑ, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν επί θητείας Κυριακόπουλου για τη βραδύτητα επίδοσης των επιστολών, τις δικαστικές εμπλοκές της εταιρείας που άρχισαν με την αγορά οικοπέδου, τα λογιστικά «μασάζ» που βγάζουν κέρδη από τις κρατικές «ενέσεις» και από τις υπέρογκες αντλήσεις των τελών κ.ά. Πάντως, τώρα πολλοί συνωστίζονται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ μέσω του δήθεν διαγωνισμού… Οσοι αιθεροβάμονες ελπίζουν, ας προσγειωθούν, γιατί το πόστο το ορίζει ο κ. X. Βερελής, ο οποίος και θα διορίσει τον εκλεκτό του. «Χρησιμοποιώντας» τη διαδικασία της προκήρυξης της θέσης.

Πώς; Λάθος λογαριασμοί;

«Ξαναχτύπησε» το billing system του OTE (made iIntracom) αυτή τη φορά εκδίδοντας λογαριασμούς με τα παλιά τιμολόγια και όχι με τα ισχύοντα από τις 27 Ιανουαρίου 2002! Επί έναν περίπου χρόνο το σύστημα τιμολόγησης του OTE (κατ’ ευφημισμόν του οργανισμού καθώς ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τον εθνικό προμηθευτή) έχει αποδείξει σε μικρούς και μεγάλους πελάτες του OTE τι εστί διαπλοκή και πόσο ωφέλιμες ήταν οι προγραμματικές συμφωνίες και για ποιον. Δεν υπάρχει λάθος που να μην έχει γίνει από το εν λόγω σύστημα και τα υποσυστήματά του, από άκρον εις άκρον της επικράτειας, με τον OTE να σιωπά. Προ ημερών ο OTE παρακάλεσε τους συνδρομητές του να δείξουν κατανόηση, διαβεβαιώνοντας ότι οι όποιες διαφορές τιμολόγησης θα συμψηφισθούν στο λογαριασμό του επόμενου διμήνου. Μήπως κύριε Αντωνακόπουλε, πέραν των δημοσίων σχέσεων και των άνευ νοήματος ανακοινώσεων, ήρθε η ώρα να ελέγξετε και να μας πείτε τι ακριβώς συμβαίνει με το σύστημα τιμολόγησης του OTE;

H ανάδειξη Παπαδήμου

Τα πλέον ευμενή σχόλια κυκλοφορούσαν χθες στους οικονομικούς κύκλους σχετικά με το πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου και την ανάδειξή του στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το «παράδειγμα Παπαδήμου» είναι μια επιβράβευση της αξιοκρατίας -έλεγαν μεταξύ άλλων- τονίζοντας ότι η επιλογή και η τιμή που περιποιεί η ανάληψη της δεύτερης θέσης της ECB από τον Ελληνα κεντρικό τραπεζίτη ήταν εξαιρετικά προσωπική διάκριση και δεν ήταν καθόλου επιλογή Ελλάδας. Επίσης υπογράμμιζαν ότι η θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πολύ σημαντικότερη σε επιρροή από τις θέσεις που έχουν καταλάβει έως σήμερα Ελληνες επίτροποι στην Κομισιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή