H «Κορασίδης» αποκτά management και 55% της Club Electric

H «Κορασίδης» αποκτά management και 55% της Club Electric

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνεργασία στη λιανική των ηλεκτρικών ειδών προχωρούν οι όμιλοι Sanyo Hellas Holdings και «Κορασίδης», με αντικείμενο την αλυσίδα καταστημάτων του πρώτου, Club Electric. H συνεργασία εντάσσεται στη λογική της ανάπτυξης συνεργειών που ακολουθεί ο όμιλος Sanyo τα τελευταία χρόνια, με σκοπό την αξιοποίηση των συμμετοχών του.

Συγκεκριμένα, η «Κορασίδης» θα αποκτήσει τον έλεγχο των μετοχών και το management της Club Electric, μέσα από τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου της τελευταίας. Οπως προβλέπει η συμφωνία που υπογράφηκε χθες και με την προϋπόθεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Club Electric θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 9,7 εκ. ευρώ (συνολικά το μετοχικό της κεφάλαιο θα ανέλθει στα 15 εκ. ευρώ περίπου), εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από την «Κορασίδης». Μετά την αύξηση η «Κορασίδης» θα ελέγχει το 55% της αλυσίδας και το management ενώ το υπόλοιπο 45% κρατά η θυγατρική της Sanyo, Sanyo Hellas Εμπορική ΑΕΒΕ.

Για τη «Ράδιο Κορασίδη», η κίνηση αυτή ακολουθεί τη στρατηγική της για ενίσχυση της θέσης της στη λιανική των ηλεκτρικών ειδών και για τον σκοπό αυτό δεν θα συγχωνευθεί κάτω από την ομπρέλα άλλης αλυσίδας, αλλά θα διατηρηθεί ως ανεξάρτητο δίκτυο. Σημειώνεται ότι η Club Electric αναπτύσσεται κυρίως με μικρά καταστήματα σε γειτονιές και όχι μεγάλα εμπορικά κέντρα. Διατηρεί σήμερα περί τα 20 καταστήματα κυρίως στην Αθήνα, έχει συνεργασία με αλυσίδα της Δυτικής Μακεδονίας και το 2001 οι πωλήσεις της πλησίασαν τα 7 δισ. δρχ., ενώ παρουσίασε και μικρές ζημίες.

Από την πλευρά της Sanyo, η συνεργασία αυτή επιτρέπει στη Sanyo Εμπορική να επικεντρωθεί στον τομέα της χονδρικής ηλεκτρικών ειδών, με τις αντιπροσωπείες των Sanyo, Indesit, Fujitec, Kurrepsbush, Vesfrost κ.ά. H συνεργασία ήδη επεκτείνεται στην προμήθεια των δικτύων Κορασίδη με όλα τα παραπάνω προϊόντα, εξέλιξη που αναμένεται έως και να διπλασιάσει τις πωλήσεις της εταιρείας εφέτος από 10 δισ. δρχ. περίπου το 2001.E. Λαζαρίδου

Στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της Ασπίδος παραδέχεται ότι «το 1995 περιήλθαν σε γνώση της φήμες για παράνομη δραστηριότητα συνεργατών – ασφαλιστών της και η εταιρεία προέβη σε διακοπή της συνεργασίας της και σε δημοσιεύσεις στον Τύπο για την προστασία του κοινού, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών του ομίλου -όπως υποστηρίζεται- αγνοούσαν εντελώς τις παράνομες δραστηριότητες των ασφαλιστών αυτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή