H Eurodrip ελέγχει πλήρως τη National Drip Irrigation

H Eurodrip ελέγχει πλήρως τη National Drip Irrigation

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της National Drip IrrigatioCo και έπειτα από μία μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων προχώρησε η Eurodrip, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο βιομηχανίας συστημάτων άρδευσης. Οι διαδικασίες εξαγοράς θα ολοκληρωθούν εντός του επόμενου τριμήνου. Παράλληλα, η Eurodrip θα αποκτήσει επιχειρηματική βάση για τη δραστηριοποίησή της στις μεγάλες αγορές της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Λιβάνου και του Ιράκ.

Η National Drip IrrigatioCo έχει έδρα στο Αμάν-Ιορδανίας και έχει εξειδίκευση στο χώρο παραγωγής προϊόντων άρδευσης. Τα προϊόντα της παράγονται σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ακολουθώντας συστήματα διασφάλισης ποιότητας πιστοποιημένα κατά ISO 9001.

Οι λόγοι που οδήγησαν την εισηγμένη μονάδα στην εξαγορά της National Drip IrrigatioCo είναι αφενός η τιμή που συμφωνήθηκε σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από την αξία των βιβλίων της και αφετέρου το εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και την ισχυρή πελατειακή της βάση. Επιπλέον, η ευρεία περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει στρατηγική σημασία για περαιτέρω ανάπτυξη της Εurodrip.

Εξάλλου, καθοριστικό επίσης ρόλο στην απόφαση της Eurodrip διαδραμάτισε και η δεδηλωμένη πρόθεση μερικών από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγροτικής οικονομίας στη Μ. Ανατολή, να συμμετάσχουν στη νέα μετοχική σύνθεση της εταιρίας σαν μειοψηφούντες στρατηγικοί μέτοχοι. Μεταξύ αυτών είναι και η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία γεωργικών εφοδίων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κι ένα από τα μεγαλύτερα παναραβικά funds στον τομέα της γεωργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή