Προτροπή της ING για αγορά της μετοχής «Μαΐλλης»

Προτροπή της ING για αγορά της μετοχής «Μαΐλλης»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως δίκαιη αποτίμηση τα 6,68 ευρώ και την προτροπή για αγορά της μετοχής «M.I. Μαΐλλης», ο διεθνής επενδυτικός οίκος ING, με πρόσφατη έκθεσή του αναφέρεται στον τίτλο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. O ολλανδικός οίκος υπογραμμίζει ότι η απόδοση των εταιρειών που εξαγοράσθηκαν από την ελληνική εταιρεία μπορεί να βελτιωθεί και προσθέτει ότι σε περίπτωση που συνεχισθεί η πολιτική των εξαγορών, ενδεχομένως να καθυστερήσει η βελτίωση των αποδόσεων των αποκτηθεισών εταιρειών στην Ευρώπη. H έκθεση της ING με ημερομηνία τις 11 Απριλίου 2002 κάνει αναφορά και στο πρόσφατο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 130 εκατ. ευρώ που συνήψε η ελληνική εταιρεία με στόχο τη συνέχιση της πολιτικής εξαγορών.

Αύξηση των οικονομικών μεγεθών κατά 20% αναμένει η διοίκηση της «M.I. Μαΐλλης» το α΄ τρίμηνο του 2002 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της φερώνυμης επιχείρησης Μιχαήλ Μαΐλλης κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας, την προηγούμενη εβδομάδα στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Οπως αναφέρθηκε, βασική προτεραιότητα του Ομίλου κατά το 2001 υπήρξε η υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος σταθεροποίησης και αφομοίωσης της μεγάλης μεγέθυνσης των τελευταίων ετών, το οποίο συνέπεσε με τη γνωστή επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Μαΐλλη, ο όμιλος είναι μεγαλύτερος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που διαθέτει στην αγορά ολοκληρωμένες λύσεις (μηχανές, service και αναλώσιμα δευτερογενούς συσκευασίας) για οποιαδήποτε βιομηχανική εφαρμογή. Πρόσφατα ο όμιλος προχώρησε στην πλήρη εξαγορά των εταιρειών όπου κατέχει πλειοψηφικό πακέτο στη Σκανδιναβία και σε εξορθολογισμό της παρουσίας του στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, καθοριστικό επίσης ρόλο στην απόφαση της Eurodrip διαδραμάτισε και η δεδηλωμένη πρόθεση μερικών από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγροτικής οικονομίας στη Μ. Ανατολή, να συμμετάσχουν στη νέα μετοχική σύνθεση της εταιρίας σαν μειοψηφούντες στρατηγικοί μέτοχοι. Μεταξύ αυτών είναι και η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία γεωργικών εφοδίων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κι ένα από τα μεγαλύτερα παναραβικά funds στον τομέα της γεωργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή