Αποχωρεί από την Ελλάδα η ING Bank

Αποχωρεί από την Ελλάδα η ING Bank

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρηση της ING Bank από την ελληνική αγορά, αποφάσισε ο όμιλος του ING Group, απόφαση που ανοίγει τη διαδικασία πώλησης του χαρτοφυλακίου που διατηρούσε η τράπεζα στη χώρα μας. Το προσεχές διάστημα, ο ολλανδικός όμιλος αναμένεται να ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση του χαρτοφυλακίου του στην Ελλάδα. Στις σχετικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να συμμετάσχει και ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την αλλαγή της αρχικής συμφωνίας που προέβλεπε την ένταξη των τεσσάρων καταστημάτων της ING Bank στον όμιλο της Πειραιώς στο πλαίσιο της μετοχικής και προϊοντικής συνεργασίας που υλοποιεί με το ING Group, μέσω της Nationale Nederlanden. H απόφαση διακοπής λειτουργίας των τραπεζικών δραστηριοτήτων του ING Group υπαγορεύθηκε από την κεντρική διοίκηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική δραστηριότητα που ήταν άλλωστε περιορισμένη στη χώρα μας δεν αποκόμισε οφέλη για τον τραπεζοασφαλιστικό όμιλο, που μετά τη συνεργασία του με την Πειραιώς, έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ τραπεζικό δίκτυο.

Αντίθετα με ταχείς ρυθμούς, όπως σημειώνουν από την πλευρά της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, υλοποιείται η συνεργασία με τις δύο ασφαλιστικές του ING Group, καθώς από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η διάθεση των τραπεζικών προϊόντων από το δίκτυο πρακτόρων και ασφαλιστών της N-N. Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει η διάθεση προϊόντων καταναλωτικής πίστης ενώ σε δεύτερη φάση αναμένεται ο εμπλουτισμός των προϊόντων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σταυροειδών πωλήσεων. Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της μετοχικής συνεργασίας μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, αναμένεται στις 10 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία ορίστηκε η επαναληπτική γενική συνέλευση της Τράπεζας, καθώς η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, δεν κατόρθωσε να εγκρίνει τη σχετική απόφαση, λόγω έλλειψης της αναγκαίας απαρτίας. E. Tz.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή