H «Μηχανική» κατέθεσε πρώτη τον φάκελο για το πτυχίο Z΄ τάξης

H «Μηχανική» κατέθεσε πρώτη τον φάκελο για το πτυχίο Z΄ τάξης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Μηχανική είναι η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία που υπέβαλε επίσημα χθες τον πλήρη φάκελο στο υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την απόκτηση του νέου ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου Z΄ τάξης με βάση τον νόμο για την επανάκριση των κατασκευαστικών επιχειρήσεων. H διοίκηση της «Μηχανική» ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα υποβάλει άμεσα τον φάκελο κατάταξης και στην 6η τάξη του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΘΟΛΟΣ Α.Ε., που σε συνδυασμό με το πτυχίο της 7ης τάξης, της δίνουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνει δημόσια έργα προϋπολογισμού από 8,8 εκατ. ευρώ (3 δισ. δρχ.) και χωρίς ανώτατο όριο. Εν τω μεταξύ χθες εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης το σχέδιο συγχώνευσης για τη δημιουργία του νέου κατασκευαστικού φορέα υπό την εισηγμένη ΑΛΤΕ. H διοίκηση της ΑΛΤΕ υποστηρίζει ότι η εταιρεία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην κατάθεση αίτησης στο ΥΠΕΧΩΔΕ προ της 30/9/2002 για τη διεκδίκηση του νέου ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου Ζ΄ Τάξης, εντός των προθεσμιών. H ΑΛΤΕ πρόκειται να απορροφήσει τις τεχνικές εταιρείες ΟΔΩΝ και ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ, ΙΡΙΣ, ΔΩΡΙΚΗ, ΘΕΜΕΛΙΟ ’79, Γ. ΣΧΟΙΝΑΣ και ΑΝΝΕΞ.

Σύμφωνα με τα ορίζοντα του νόμου 2940/2001 το ΥΠΕΧΩΔΕ θα πρέπει να έχει χορηγήσει τα νέα πτυχία εντός χρονικού ορίου τριών μηνών από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού φακέλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή