H Σουρωτή επεκτάθηκε και στο επιτραπέζιο

H Σουρωτή επεκτάθηκε και στο επιτραπέζιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το μεταλλικό νερό η ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. επεκτείνεται και στο επιτραπέζιο. Το «Υδωρ Σουρωτής» έχει τοποθετηθεί ήδη εδώ και δύο μήνες σε όλες τις μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες πανελλαδικά. Το επόμενο βήμα της εταιρείας θα είναι η κατάθεση το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2003 φακέλου για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ, με κύριο ανάδοχο την ΕΤΕΒΑ. Μετά μία 10ετία συστηματικών ερευνών η διοίκηση της ΣΟΥΡΩΤΗ αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία μονάδας εμφιάλωσης νερού σε Pet, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 16 μήνες. Η δαπάνη ανήλθε σε 4.400.000 ευρώ και καλύφθηκε αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια. Είναι δυναμικότητος 7.000 φιαλών 1,5L ανά ώρα και 10.000 φιαλών 0,5L ανά ώρα. Το νερό προέρχεται από τη λεκάνη Ανθεμούντα, που βρίσκεται στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και ανήκει στην ιδιοκτησία της εταιρείας. Τα επίσημα εγκαίνια της μονάδας θα κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος μεθαύριο, Σάββατο. Παρά το γεγονός ότι η αγορά του επιτραπέζιου ύδατος θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και κορεσμένη, εντούτοις η διοίκηση της ΣΟΥΡΩΤΗ, όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Λώλας, αποφάσισε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να διεκδικήσει ένα αξιόπιστο μερίδιο, βασιζόμενη στην κεφαλαιακή ενδυνάμωσή της, που προέκυψε μετά τις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, και στις έρευνες που έγιναν σε συνεργασία με το ΑΠΘ και άλλους φορείς, για την ποιότητα και την ποσότητα του προς άντληση νερού. Ηδη, μικρές ποσότητες του επιτραπέζιου νερού έχουν εξαχθεί στη Γερμανία.

Η ΣΟΥΡΩΤΗ είναι πολυμετοχική εταιρεία και αποτελείται από 1.600 μετόχους-φυσικά πρόσωπα. Το 2002 αναμένει πωλήσεις της τάξεως των 115 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων 1.320.616 εκατ. ευρώ. Το 8-10% του τζίρου της αντιπροσωπεύουν οι εξαγωγές στην Ευρώπη, ΗΠΑ, αραβικές χώρες, Αυστραλία και Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή