Εταιρεία για τη συντήρηση του αγωγού πετρελαίου

Εταιρεία για τη συντήρηση του αγωγού πετρελαίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εταιρεία ΕΤΠ Διαχείριση Εγκαταστάσεων Καυσίμων A.E. ίδρυσαν οι εταιρείες Ευκλείδης ATE, Αυγίδης Αυτοματισμοί και PespeLtd. Βασικό αντικείμενο της νέας εταιρείας είναι η λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων του συστήματος μεταφοράς αργού πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη, στο διυλιστήριο OKTA των Σκοπίων.

Ο αγωγός μεταφοράς του πετρελαίου και οι περί αυτόν εγκαταστάσεις (αντλιοστάσια, βανοστάσια, παροχές ηλεκτρικού ρεύματος) συνιστούν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ελληνικών συμφερόντων στα Βαλκάνια. H επένδυση γίνεται από τον όμιλο της ΑΕΓΕΚ και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Την κατασκευή του αγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων ανέλαβε η εταιρεία ΕΤΕΠ, επίσης μέλος του ομίλου της ΑΕΓΕΚ, η οποία πλέον απορροφήθηκε από την Ευκλείδης, στο πλαίσιο της διαδικασίας επανάκρισης των τεχνικών εταιρειών. Παράλληλα, η Ευκλείδης συμμετέχει και στην ΕΛΠΕΤ Βαλκανική, εταιρεία που συνεστήθη από τις ΕΤΕΠ, Μέτων (μέλος της ΑΕΓΕΚ) και τα Ελληνικά Πετρέλαια και ελέγχει το πλειοψηφικό μερίδιο του διυλιστηρίου OKTA.

H ΕΤΠ Διαχείριση Εγκαταστάσεων Καυσίμων A.E. διαθέτει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Μεταξύ των στόχων της εταιρείας, πέραν της δραστηριότητας στον αγωγό των Σκοπίων, περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσιών διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης εγκαταστάσεων αργού πετρελαίου και προϊόντων του.

Παράλληλα, η εταιρεία πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά φυσικού αερίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, εκμεταλλευόμενη την παρουσία της Ευκλείδης και σε άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή