Εγκαίνια καταστήματοςΒερόπουλου στη Σερβία

Εγκαίνια καταστήματοςΒερόπουλου στη Σερβία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εγκαίνια του νέου σούπερ μάρκετ του Ομίλου Βερόπουλου στο Βελιγράδι, του πρώτου στην αγορά της Σερβίας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τη Σερβία. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 7,3 εκατ. ευρώ και πέραν του σούπερ μάρκετ, σε μια ιδιόκτητη έκταση που αγγίζει τα 6.000 τ.μ., πρόκειται να λειτουργήσουν και άλλα καταστήματα – μεταξύ άλλων, ανθοπωλείο, φωτογραφείο, καθώς επίσης και υποκατάστημα της Alpha Bank. Το σούπερ μάρκετ, με την ονομασία «Super Vero», καταλαμβάνει μια έκταση 3.000 τ.μ., το υπόλοιπο εμπορικό κέντρο καλύπτει 1.200 τ.μ., ενώ ακόμη υπάρχουν 800 τ.μ. αποθηκευτικοί χώροι και 270 θέσεις στάθμευσης. Βρίσκεται δε στην καινούργια περιοχή του Βελιγραδίου όπου χαρακτηρίζεται από ταχεία ανάπτυξη.

Το κατάστημα είναι το πρώτο στη Σερβία, ενώ στα σχέδια του ομίλου είναι η λειτουργία επιπλέον καταστημάτων στην αγορά των Βαλκανίων. Να σημειωθεί ότι ο όμιλος έχει ήδη εισέλθει από το 1997 στην αγορά της ΠΓΔΜ, με έξι καταστήματα, από τα οποία καταγράφει σημαντικά κέρδη. Κατόπιν της λειτουργίας του καταστήματος στο Βελιγράδι ο Ομιλος Βερόπουλου αναμένεται να εξασφαλίσει φέτος το ποσό των 31 εκατ. ευρώ περίπου από τη συνολική δραστηριότητά του εκτός των ελληνικών συνόρων, έναντι 25,8 εκατ. ευρώ το 2001. Πρόκειται για τις πωλήσεις των καταστημάτων Vero στην ΠΓΔΜ -3 στα Σκόπια, 2 στην Μπίτολα και 1 στο Τέτοβο- και φυσικά της μονάδας Super Vero στο Βελιγράδι.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εμπορίου και Υπηρεσιών και ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, SlobodaMilosavljevic και GoraSvilanovic, ο Ελληνας πρέσβης στο Βελιγράδι κ. Σπηνέλης και πλήθος προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο της Σερβίας και της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή