H Ευρώπη παραμένει πίσω από ΗΠΑ και Ιαπωνία

H Ευρώπη παραμένει πίσω από ΗΠΑ και Ιαπωνία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών παραμένουν σημαντικές, ενώ και στο σύνολό της, οι επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θέματα καινοτομίας, παραμένουν χαμηλές σε σύγκριση με εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας, αποκαλύπτεται στην έκθεση με την οποία καταρτίζεται ο Ευρωπαϊκός Πίνακας Καινοτομία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Ο αρμόδιος επίτροπος Ερκι Λικάνεν υπογράμμισε πως η υποστήριξη της καινοτομίας «πρέπει να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της υπό διεύρυνση Ενωσης, εάν θέλουμε να προσεγγίσουμε τους στόχους της Λισσαβώνας», οι οποίοι αφορούν τη βελτίωση της παγκόσμιας θέσης της χώρας. Πάντως, οι πρόσφατες εξελίξεις εμφανίζουν την Ευρώπη να κινείται ταχύτερα προς τον στόχο αυτό, σχολίασε στην ανακοίνωσή του ο αρμόδιος επίτροπος.

Σε επτά περιοχές μέτρησης, οι ΗΠΑ προηγούνται της Ευρώπης, κυρίως σε εκείνους που αφορούν τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας λόγω εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας, αξιόλογων και πολυπληθών ευρεσιτεχνιών και αναλογίας πληθυσμού που εργάζεται, διαθέτοντας μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή