Το X.A. υποστηρίζει όλες τις πράξεις στα παράγωγα και την ΕΤΕΣΠ

Το X.A. υποστηρίζει όλες τις πράξεις στα παράγωγα και την ΕΤΕΣΠ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξη όλων των εταιρικών πράξεων από την αγορά παραγώγων και την ΕΤΕΣΠ ανακοίνωσε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το μέτρο αφορά τον δανεισμό τίτλων όπου μέχρι τώρα η αγορά παραγώγων μπορούσε να υποστηρίξει μόνο τα μερίσματα. Αν κάποιος επενδυτής δάνειζε στη δεξαμενή της ΕΤΕΣΕΠ τις μετοχές μιας εταιρείας και αυτή αποφάσιζε τη διανομή δωρεάν μετοχών, ο επενδυτής για να μη χάσει το δικαίωμα των δωρεάν μετοχών θα έπρεπε να ζητήσει πίσω τις μετοχές του από την ΕΤΕΣΕΠ, διαφορετικά έχανε το σχετικό δικαίωμα.

Πλέον η ΕΤΕΣΕΠ θα μπορεί να υποστηρίξει εταιρικές πράξεις, που αφορούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών με έκδοση δωρεάν μετοχών, ή έκδοση δωρεάν μετοχών ύστερα από μείωση της ονομαστικής αξίας (split) ή και μείωση του υφιστάμενου αριθμού μετοχών με αύξηση της ονομαστικής αξίας (reverse split). Επιπρόσθετα, η ΕΤΕΣΕΠ δύναται να εφαρμόσει διαδικασία διαχείρισης των κλασματικών υπολοίπων μετοχών, που μπορεί να προκύψουν λόγω εταιρικής πράξης και τα οποία επηρεάζουν τα προϊόντα δανεισμού τίτλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή