Καθαρό μέρισμα 9,5 ευρωλεπτά ανά μετοχή από τη Βιοχάλκο

Καθαρό μέρισμα 9,5 ευρωλεπτά ανά μετοχή από τη Βιοχάλκο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χθεσινή επαναληπτική συνέλευση της Βιοχάλκο ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για τη διανομή καθαρού μερίσματος 9,5 ευρωλεπτών ανά μετοχή για την παρελθούσα οικονομική χρήση.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση, μέσα στο 2003 ολοκληρώνονται οι επενδύσεις στα εργοστάσια της ΕΛΒΑΛ, στα Οινόφυτα και της BRIDGNORTH ALUMINIUM LTD, στην Αγγλία. Με τις επενδύσεις αυτές, καθώς και με εκείνες που πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο επεξεργασίας χαλκού της SOFIA MED, στη Σόφια, και στη βιομηχανία παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων της STOMANA INDUSTRY της Βουλγαρίας, θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των επενδύσεων της 5ετίας 1999-2003, συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ περίπου, που υπερδιπλασίασαν την παραγωγική δυναμικότητα των εταιρειών του ομίλου.

Βελτίωση θυγατρικών

Η διαφαινόμενη βαθμιαία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η σταδιακή ένταξη στην παραγωγική διαδικασία των επενδύσεων του ομίλου Βιοχάλκο στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Αγγλία, η μείωση του κόστους, η ανάπτυξη εμπορικών δικτύων, η διαρκής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και η συνεχής απόκτηση τεχνογνωσίας, εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν σημαντικά τα αποτελέσματα των θυγατρικών επιχειρήσεων του ομίλου στις επόμενες χρήσεις.

Τα κέρδη προ φόρων της Βιοχάλκο Α.Ε. το 2003 ανήλθαν σε 19 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 55% σε σχέση με το 2001. Εντός του 2002 ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Βιοχάλκο Α.Ε. με τις ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΒΕΜΕΤ Α.Ε. και ΕΒΙΤΕ Α.Ε., μέσω της οποίας αυξήθηκε η απευθείας συμμετοχή της Βιοχάλκο στις παραγωγικές, θυγατρικές της εταιρείες και απλοποιήθηκε περαιτέρω η δομή του ομίλου.

Τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου, το 2002, επηρεάστηκαν αφ’ ενός μεν από τις αυξημένες αποσβέσεις, λόγω των μεγάλων επενδύσεων, αφ’ ετέρου δε από τη διεθνή, δυσμενή συγκυρία, που συμπίεσε τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών του, που έχουν μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Πάγιος εξοπλισμός

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι εταιρείες του ομίλου πραγματοποίησαν επενδύσεις, σε πάγιο εξοπλισμό, ύψους 197 εκατ. ευρώ. Ολοκληρώθηκε η μεταφορά του εργοστασίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. στη Θήβα, απελευθερώνοντας έτσι χώρους στις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων, για τις ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. και ΕΛΒΑΛ Α.Ε., με αποτέλεσμα την περαιτέρω βελτίωση της παραγωγικότητας και των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή