OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γ. Ανωμερίτης

Ενα από τα «μοιραία» πρόσωπα του ανασχηματισμού, που προς στιγμήν φάνηκε ότι θα ήταν δομικός.

Τελικώς, ο ανασχηματισμός δεν ήταν δομικός και ο μόνος υπουργός που αναδομήθηκε ήταν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Γ. Ανωμερίτης. Πάντως, ο ίδιος είχε εξασφαλίσει τη συμπάθεια τουλάχιστον των συνταξιούχων ναυτικών, τηρώντας την υπόσχεσή του για τη χορήγηση αυξήσεων. Αλλωστε θα είναι άδικο να ισχυριστεί κανείς ότι η αδράνεια στην ελληνική οικονομία οφείλεται στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κίμων Κουλούρης

Ενα απο τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αλλά παλιός γνώριμος στην κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουλούρης θα αναλάβει τον τομέα Εμπορίου και ασφαλιστικών εταιρειών, σε μια καλή συγκυρία. Οχι τόσο γιατί ο πληθωρισμός περιορίζεται, όσο επειδή κατά τη θερινή περίοδο δεν αναμένεται ανατίμηση των λαχανικών, αφού είναι απίθανο να έχουμε έντονες βροχές. Αλλωστε, είναι επίσης απίθανο ο πρωθυπουργός να κάνει κι άλλο ανασχηματισμό έως τις εκλογές και συνεπώς οι νεοεισερχόμενοι στο κυβερνητικό σχήμα έχουν μια σχετική άνεση. Οχι, βέβαια ότι την χρειαζόταν ο κ. Κουλούρης.

Χρήστος Θεοδώρου

Μπορεί η θέση του υφυπουργού Εμπορίου να μην είναι πρωτοκλασάτο πόστο, στην πράξη όμως ήρθε να αποδειχθεί «ηλεκτρική καρέκλα». Πέρα από προμήθειες, δίδακτρα και ασφάλειες, έρχονται οι τιμές των οπωροκηπευτικών να αποτελέσουν την εκρηκτική ύλη η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να πυροδοτηθεί και ο καθήμενος στον θώκο της πλατείας Κάνιγγος να έχει την τύχη του κ. Θεοδώρου, τ. υφυπουργού Ανάπτυξης-Τομέας Εμπορίου. Αλλωστε καταστάσεις που σχετίζονται με την τσέπη του καταναλωτή δεν είναι εύκολο να διαχειριστούν και αυτό το έμαθε καλά ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Ευβοίας.

Ν. Φαρμάκης

Ο βουλευτής Θεσσαλίας, Νίκος Φαρμάκης, είναι ο νέος υφυπουργός Οικονομικών στη θέση που κατείχε μέχρι χθες ο κ. Γ. Φλωρίδης. H επάνοδός του, και μάλιστα σε οικονομικό υπουργείο, θεωρήθηκε έκπληξη. Διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, αλλά και υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην πρώτη φάση του Ασφαλιστικού, επί υπουργίας T. Γιαννίτση, όταν λίγο έλλειψε να πέσει η κυβέρνηση, λόγω της μεγάλης εσωκομματικής δυσαρέσκειας και των κινητοποιήσεων που προκάλεσε το συνταξιοδοτικό.

Θεωρείται από τους πλέον πιστούς στον κ. K. Σημίτη και συνδετικός κρίκος με τους εναπομείναντες «κεντρώους» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή