UBS για 3E: Αύξηση της τιμής στόχου -μείωση της σύστασης

UBS για 3E: Αύξηση της τιμής στόχου -μείωση της σύστασης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Coca-Cola 3E από τα 15,3 στα 16 ευρώ (+5%), αλλά σε μείωση της σύστασης από «αγορά 1» σε «ουδέτερη 1» προχώρησε χθες η επενδυτική τράπεζα UBS Warburg. Αιτία για τη μείωση της σύστασης είναι το πρόσφατο ράλι που έστειλε τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας σε επίπεδα 30% από τα επίπεδα των αρχών Απριλίου με αποτέλεσμα να είναι πολύ μικρή πλέον η απόσταση μεταξύ της τιμής στην αγορά και της τιμής στόχου. Μάλιστα η επίδοση της μετοχής της Coca-Cola 3E ξεπερνά τόσο τις άλλες εταιρείες εμφιάλωσης γενικά, τους υπόλοιπους εμφιαλωτές της Coca-Cola στον κόσμο, αλλά και την ίδια την Coca-Cola.

H «σωστή τιμή» 19 ευρώ

Η UBS Warburg υπολογίζει την «σωστή τιμή» για τη μετοχή της Coca-Cola 3E στα 19 ευρώ. αλλά δίνει τιμή στόχο τα 16 ευρώ, ώστε να συμπεριλάβει την έκπτωση που πρέπει να ενσωματωθεί, κατά τη γνώμη της, ώστε να αντανακλάται το σχετικά μικρό ποσοστό του free float (μετοχές σε ελεύθερη διακύμανση) της εταιρείας. Συγκεκριμένα, μόνο το 36% των συνολικών μετοχών βρίσκεται σε free float, καθώς το 36% ανήκει στον όμιλο Kar-Tess και το 40% στην Coca-Cola Company.

Οι πωλήσεις στα 4.314,7 εκ. ευρώ

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι οι πωλήσεις της Coca-Cola 3E θα φτάσουν τα 4.314,7 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) τα 640,3 εκατ. ευρώ με προσαρμοσμένο P/E 19,1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή