ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «γύρισμα» των ευρωπαϊκών αγορών χάλασε τη «σούπα» χθες στο X.A., το οποίο παρά τα κέφια που είχε μέχρι τη μέση της χθεσινής συνεδρίασης αναγκάστηκε να διορθώσει!

Σιγά τα… αίματα! O Γενικός Δείκτης κράτησε, παρ’ όλα αυτά, τις 2.000 μονάδες και η διάθεσή του παραμένει σφόδρα… επιθετική!

Στο μέτωπο των τραπεζών, όπου καταλήγουν τα… νήματα της χρηματιστηριακής ανόδου, οι κινήσεις αρχίζουν να γίνονται πιο σύνθετες και ενίοτε αποπροσανατολιστικές…

Αlpha: εντείνεται πλέον ο… πόλεμος χαρακωμάτων. Και κινήσεις εκφοβισμού ενόψει, μόνον που η αγορά δεν… μασάει από δαύτες!

Γενική: συνεχίζει να καλπάζει, αλλά ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της ακόμη αναρωτιούνται γιατί!

ΕΤΒΑ: εξακολουθεί να μένει στις εφεδρείες, με αποτέλεσμα να απογοητεύει…

Ελλάδος: Βροντερό το χθεσινό «παρών» για να μην ξεχνιόμαστε!

Πάντως, σύντροφοι, εγώ πιστεύω πως οι τράπεζες… μας κουνιούνται από θέση ισχύος! Καθότι, πέραν όλων των άλλων, και τα εξάμηνά τους θα είναι από καλά έως πολύ καλά, και τα εννιάμηνα επίσης…

Συνδαιτυμόνες, χθες το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο δύο πολυσχιδείς τραπεζίτες, και το κυριότερο… με μεγάλη χρηματιστηριακή κουλτούρα…

Εξηγούμαι: δεν θεωρώ ούτε τυχαία ούτε… εθιμοτυπική τη συνάντηση!

Δεν κρύβει την ικανοποίησή του ο πρόεδρος του X.A. για την ανοδική πορεία των μετοχών.

Η ανάκαμψη της αγοράς, είπε χθες ο κ. Αλεξάκης, είναι ευχάριστη για όλους, τους επενδυτές, τις χρηματιστηριακές και τις εισηγμένες εταιρείες.

Απέδωσε δε το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, στην αποκατάσταση των γεωπολιτικών ισορροπιών και στην καλή πορεία των διεθνών αγορών.

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η Εθνική Τράπεζα για την αλματώδη άνοδο της Εθνικής Ακινήτων. Δεν κρύβει όμως και την ικανοποίησή της!

Μας λέει (σε χθεσινή ανακοίνωση) ότι η αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής της E.A. δεν επηρεάζει τα μεγέθη της τράπεζας. Δεν μας λέει, όμως, αν τα σχέδια που έχει θα επηρεάσουν τα μεγέθη της θυγατέρας της!

Διαβεβαιώνει παρά ταύτα ότι δεν πρόκειται (η τράπεζα) να πωλήσει ούτε μία μετοχή της Εθνικής Ακινήτων και προσθέτει ότι το ίδιο θα πράξουν και οι λοιπές εταιρείες του ομίλου…

Καλή η επίδοση της Interfish. Υπερκάλυψη της δημόσιας εγγραφής κατά 8 φορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή