Απορία στην ANEK γιατί ζητείται να συνεδριάσει το ΣΑΣ

Απορία στην ANEK γιατί ζητείται να συνεδριάσει το ΣΑΣ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση αντιμετώπιση της εμπλοκής που παρουσιάσθηκε στην εύρυθμη εκτέλεση των ημερήσιων δρομολογίων της ANEK από Πειραιά προς Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης ζητούν τουριστικοί παράγοντες του νησιού, οι οποίοι προσέβλεπαν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που παρουσιάζει κάμψη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι παρουσιάστηκε όταν από το αρμόδιο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προσφάτως, ενημερώθηκαν οι άνθρωποι της εταιρείας ότι η συνέχιση των ημερήσιων δρομολογίων πέραν της 5ης Ιουλίου θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο 10 Ιουλίου. Ωστόσο, η αλλαγή ηγεσίας στο ΥΕείχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του ΣΑΣ, με αποτέλεσμα η ANEK να βρίσκεται εκτεθειμένη έναντι των πελατών της οι οποίοι έχουν προμηθευτεί εισητήρια και θα θελήσουν να ταξιδέψουν το Σάββατο 12 Ιουλίου στην Κρήτη. Ναυτιλιακοί πράκτορες, που ρωτήθηκαν σχετικώς, υποστήριξαν ότι σε περίπτωση που δεν εκτελεσθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο την ευθύνη για την ταλαιπωρία των επιβατών θα φέρει εξ ολοκλήρου το υπουργείο, το οποίο στο παρελθόν σε ανάλογα αιτήματα εταιρειών ήταν λιγότερο γραφειοκρατικό».

Κύκλοι της εταιρείας ανέφεραν στην «K» ότι για την περίοδο του Πάσχα, όλα τα έκτακτα δρομολόγια που είχαν ζητήσει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη εγκρίθηκαν μόνο με υπογραφή του αρμόδιου διευθυντή… Και εκφράζουν την απορία γιατί, στην «περίπτωση της ANEK ζητείται να συνεδριάσει το ΣΑΣ, τη στιγμή, μάλιστα, που τις προηγούμενες χρονιές τα ίδια δρομολόγια εκτελούνταν χωρίς κανένα πρόβλημα»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή