Εντονα ανοδικά με πρωταγωνιστή τον ΟΠΑΠ

Εντονα ανοδικά με πρωταγωνιστή τον ΟΠΑΠ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμόγελα στη Σοφοκλέους και χθες. Υπό την επίδραση της μεγάλης επιτυχίας της δημόσιας εγγραφής του ΟΠΑΠ ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε έντονα ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας σημαντικά υψηλότερα από το επίπεδο των 2.000 μονάδων.

Συγκεκριμένα έκλεισε στις 2.041,99 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 3,25% με το σύνολο -σχεδόν- των επιμέρους δεικτών να κλείνουν με σημαντικά κέρδη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία έκλεισε στα 10,30 ευρώ ενισχυμένη κατά 5,10% ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα κέρδη της μετοχής ξεπέρασαν ακόμα και το 10%. Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι συναλλαγές, καθώς συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 218 εκατ. ευρώ με τον ΟΠΑΠ να κλέβει και εδώ την παράσταση. Συνολικά άλλαξαν χέρια 3,9 εκατ. μετοχές της εταιρείας αξίας 39 εκατ. ευρώ ή το 18% του συνόλου των συναλλαγών. Μεγάλο ήταν το συναλλακτικό ενδιαφέρον για τον OTE (η μετοχή του οποίου επιτέλους «κινήθηκε»), την EFG Eurobank Ergasias, την Alpha Bank και τη ΔΕΗ.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν για άλλη μια ημέρα το δυνατό χαρτί της Σοφοκλέους και με κέρδη 3,79% καθόρισαν το τέμπο της αγοράς. H μετοχή της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 3,60%, της Εμπορικής κατά 5,91% ενώ κατά 4,19% ενισχύθηκε και η Alpha Bank. Από τις «μικρές» τραπεζικές μετοχές ξεχώρισε για άλλη μια φορά η Γενική Τράπεζα, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 4,97%.

Στο προσκήνιο βρέθηκαν και οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών η πορεία των οποίων (μέχρι στιγμής) έχει απογοητεύσει. O δείκτης των κατασκευαστικών ενισχύθηκε κατά 4,47%. Από τους υπόλοιπους κλαδικούς δείκτες ξεχώρισε αυτός των εταιρειών χονδρικού εμπορίου με κέρδη 3,42%, των τηλεπικοινωνιών με 3,15%, και των συμμετοχών με 3,13%. Πτωτικά κινήθηκε μόνον ο δείκτης των εκδόσεων εκτυπώσεων που υποχώρησε κατά 0,36%, αποτέλεσμα της διορθωτικής υποχώρησης της μετοχής του ΔΟΛ (-2,46%).

Από τις επιμέρους μετοχές ξεχώρισε η Paperpack που ενισχύθηκε κατά 17,97% και ακολούθησε η Φιερατέξ με 17,76%, η Ελφίκο (κ) με 17,37%, η Ευρωπαϊκή Πίστη (κο) με 15,79% και ο Σαράντης με 15,10%.

Στην αντίπερα όχθη κατά 8,59% υποχώρησε η Compucoκαι ακολούθησαν με -7,14% η προνομιούχος μετοχή του Εμπορικού Δεσμού, με -4,93% η Υάλκο, με -3,61% η ANEK (πο 96).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή