Ενισχυμένα τα μεγέθη της Κλωνατέξ

Ενισχυμένα τα μεγέθη της Κλωνατέξ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση στα μεγέθη της παρουσιάζει η εταιρεία «Κλωνατέξ Ομιλος Επιχειρήσεων A.E.» κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η διοίκηση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών είναι αυξημένος κατά 217,76%, καθώς διαμορφώνεται σε 4,24 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου είναι εντυπωσιακά ενισχυμένα αφού ανέρχονται σε 5,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 3,69 εκατ. ευρώ το 2002, ενώ το καθαρό περιθώριο κέρδους διαμορφώνεται στο 129,17%. H βελτίωση των αποτελεσμάτων, ειδικότερα όσον αφορά τον κύκλο εργασιών της εταιρείας, αποδίδεται από τη διοίκησή της στην εισροή εσόδων παροχής υπηρεσιών διαχείρισης προς τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, βάσει του σκοπού της ως εταιρείας συμμετοχών. Να σημειωθεί επίσης ότι τα Λειτουργικά Κέρδη υπερέβησαν τα 5,05 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ το 2002, σημειώνοντας έτσι σημαντική βελτίωση, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξέλιξη των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διαμορφωθεί το λειτουργικό περιθώριο σε ποσοστό 119,1%.

Για την τρέχουσα χρήση, ο Ομιλος Κλωνατέξ αναμένει σημαντικά οφέλη από την αναδιάρθρωση των λειτουργικών του δραστηριοτήτων και την αναδιοργάνωση των εσωτερικών του διαδικασιών, με στόχο τη δημιουργία σημαντικών οικονομιών κλίμακας, τη διατήρηση των μεριδίων αγοράς και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων με σημαντικά περιθώρια κέρδους, τόσο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας όσο και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή