Νέο άλμα εξέπληξε και τους πλέον αισιόδοξους

Νέο άλμα εξέπληξε και τους πλέον αισιόδοξους

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθετικών εντολών συνέχεια για τη Σοφοκλέους και χθες, με τη μετοχή του OTE παρά τα προβλήματα να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ διορθωτικά κινήθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Σε κλίμα ευφορίας και αδιαφορώντας για το πτωτικό ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών, ο Γενικός Δείκτης πραγματοποίησε νέο άλμα προς το επίπεδο των 2.100 μονάδων εκπλήσσοντας -ευχάριστα- και τους πλέον αισιόδοξους το πλήθως των οποίων αυξάνεται.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.078,12 μονάδες αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,77% με τη συντριπτική πλειοψηφία των επιμέρους μετοχών να αποκομίζουν κέρδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενισχύθηκαν 243 μετοχές εκ των οποίων μάλιστα οι 60 έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα τιμών για τις τελευταίες 52 εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά κόντρα στο ρεύμα κινήθηκαν 70 μετοχές.

Συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 218,75 εκατ. ευρώ με τη μετοχή του OTE και του ΟΠΑΠ να ξεχωρίζουν με συναλλαγές 21,8 εκατ. ευρώ και 15,88 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε διστακτικά, κυρίως λόγω των πτωτικών τάσεων στις ξένες κεφαλαιαγορές κάτι όμως που δεν πονοκεφάλιασε ιδιαίτερα τους επενδυτές. Σύντομα η αγορά βρήκε τον… ρυθμό της και οι «γνωστές – άγνωστες» επιθετικές εντολές οδήγησαν στα ύψη τον Γενικό Δείκτη. Χαρακτηριστικό της δυναμικής της αγοράς είναι ότι οι ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις κερδών απορροφήθηκαν εύκολα και σε καμία περίπτωση δεν κλώνισαν τις ανοδικές διαθέσεις των επενδυτών.

Με εξαίρεση τον δείκτη των διυλιστηρίων που υποχώρησε οριακά κατά 0,06% ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες. Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμισαν οι εκδόσεις – εκτυπώσεις με 6,27%, των βασικών μετάλλων με 3,35%, των βιομηχανιών με 2,59% και των εταιρειών πληροφορικής με 2,48%. O δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε κατά 1,11%, ο FTSE/ASE-20 ενισχύθηκε κατά 1,62%, ο FTSE/ASE-40 αποκόμισε κέρδη 2,12%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης FTSE-80 ενισχύθηκε κατά 1,75%.

Συνολικά 23 μετοχές αποκόμισαν κέρδη άνω του 10% μεταξύ αυτών η κοινή της Κορφίλ (+18%), η κοινή της Πετζετάκις (+17,32%), η Νεοχημική (+16%), ο ΔΟΛ (+12%), η Εθνική Ακινήτων (+10,43%).

Στην αντίπερα όχθη η Compucoδέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις κλείνοντας με απώλειες 7,89% και ακολούθησε η Κορδέλλου με -5,17%, η ΓΕΚΕ με -4,75%, ο Μπουτάρης (κα) με -3,61% και η κοινή μετοχή της Βις με απώλειες 3,37%. Γιαννης Παπαδογιαννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή