EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδηγίες απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του YME για τα ΕΛΤΑ, στο οποίο ενσωματώνονται πλήρως στην ελληνική νομοθεσία οι Κοινοτικές Οδηγίες σχετικά με την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, παράλληλα απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην ταχυδρομική αγορά, μειώνονται οι προθεσμίες αδειοδότησης, καθορίζονται όλες οι υποχρεώσεις αυτών των εταιρειών, ενώ προβλέπονται διαφανή κοστολογικά συστήματα. Επιπλέον, προβλέπονται ρυθμίζεις για προμήθεια διασκευασμένων οχημάτων του ΟΑΣΘ για τη δωρεάν μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Αυξάνεται η επίδότηση από 20% σε 30% για την αντικατάσταση του στόλου των ΚΤΕΛ και τέλος συνιστώνται 60 θέσεις Επιθεωρητών Προτύπων Ασφαλείας Πτήσεων που θα ενταχθούν στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και θα καταληφθούν από πιλότους.

115 συμμετοχές στην Αnuga

Σε 115 ανέρχονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα συμμετάσχουν με κοινό περίπτερο του ΟΠΕ στην έκθεση Anuga της Κολωνίας, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Την κατασκευή του ελληνικού περιπτέρου ανέλαβε η εταιρεία Interform AE – Τεχνολογίες Τρισδιάστατης Επικοινωνίας κατόπιν διαγωνισμού που προκήρυξε ο ΟΠΕ. Το έργο προϋπολογίσθηκε σε 200.000 ευρώ, ωστόσο, η Interform εκτιμά ότι θα έχει έσοδα περί τα 250.000 ευρώ λόγω των έργων που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει για εταιρείες που θα συμμετάσχουν μεμονωμένα στην συγκεκριμένη έκθεση. Παράλληλα, η Interform παρέχει μέσω του ΟΠΕ σε όλους τους συμμετέχοντες στην Anuga 2003 την ταυτόχρονη παρουσίασή τους στην ηλεκτρονική διαδικτυακή έκθεση τροφίμων – ποτών Webexpo.gr. Στο 6μηνο η Interform ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 3,642 εκατ. ευρώ έναντι 2,027 εκατ. ευρώ (+80%) με κέρδη 540.276 ευρώ έναντι 296.814 ευρώ (+82%).

ATE: Δάνειο διακοπών 6.000 ευρώ

Με αφορμή την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης, η Αγροτική Τράπεζα προχώρησε στην αναπροσαρμογή του ύψους του Δανείου Διακοπών σε 6.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το Δάνειο Διακοπών παρέχεται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με προνομιακό επιτόκιο 9,00% (πλέον εισφοράς 0,6%). Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου ανέρχεται στους 60 μήνες και προσφέρεται περίοδος χάριτος μέχρι 3 μήνες. Το Δάνειο Διακοπών εξοφλείται με μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις.

Ημερίδα από την ΑΒΒ

Ημερίδα με θέμα «Ανάλυση Αερίων στην Παραγωγική Διαδικασία του Τσιμέντου & Τεχνοοικονομικές Βελτιώσεις» οργάνωσε η ABB, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του Βιομηχανικού Αυτοματισμού και Ενεργειακών Εφαρμογών. Στην ημερίδα, η οποία είχε αποδέκτες μηχανικούς βιομηχανιών τσιμέντου, παρουσιάστηκε όλο το φάσμα της τεχνολογίας και των προϊόντων που χρησιμοποιεί η ABB στον τομέα αυτό, όπως συστήματα ανάλυσης, παραγωγής, ασφαλείας και περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα συστήματα περιβάλλοντος που απαιτούνται και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Νέο στέλεχος στην Ρroton

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην ΡrotoΑΕΔΑΚ ανέλαβε ο κ. Γιώργος Σμυρλής, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της Megatrust ΑΧΕΠΕΥ και παλαιό στέλεχος επίσης της Intertrust ΑΕΔΑΚ. Ο κ. Σμυρλής εντάχθηκε στον όμιλο της ProtoBank στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού της ProtoInvestment Bank που ειδικεύεται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κεφαλαίων μέσω της ProtoAsset Management ΑΕΠΕΥ και της ΡrotoΑΕΔΑΚ.

Επεκτείνεται εκτός η Notos Com

Επεκτείνεται και στην αγορά του εξωτερικού η «Notos Com Συμμετοχές», καθώς ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση των ειδών του αναγνωρισμένου οίκου μόδας «Gant» για την Αυστρία, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την ΠΓΔΜ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ήδη την αποκλειστική αντιπροσώπευση του εν λόγω εμπορικού σήματος για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πολωνία. Η νέα συμφωνία αναμένεται ότι θα εισφέρει περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ στις πωλήσεις του ομίλου σε ετήσια βάση, αρχής γενομένης από το 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή