Ασπίς και ABN ιδρύουν νέα ΑΕΔΑΚ

Ασπίς και ABN ιδρύουν νέα ΑΕΔΑΚ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ίδρυση νέας εταιρείας θα προχωρήσουν η Ασπίς ΑΕΔΑΚ και η ABAMRO ΑΕΔΑΚ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταξύ τους συγχώνευσης. Στόχος της νέας εταιρείας είναι να προσφέρει πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων διαχείρισης χαρτοφυλακίου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δημιουργεί η νέα κοινοτική οδηγία για τις συλλογικές επενδύσεις.

Η ΑΕΔΑΚ που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο θα ξεκινήσει με περισσότερα από 350 εκατ ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση και θα διαχειρίζεται συνολικά 10 αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού. Σύμφωνα με στοιχεία της 30.6.2003, η νέα ΑΕΔΑΚ θα κατατάσσεται 8η στα Α/Κ Ομολογιών Εσωτερικού και 13η επί συνόλου ενεργητικού όλων των ελληνικών ΑΕΔΑΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών στις 13 Ιουλίου η Ασπίς ΑΕΔΑΚ κατατασσόταν στη 15η θέση της αγοράς σε σύνολο 29 εταιρειών διαχείρισης. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Ασπίς ΑΕΔΑΚ είχαν διαμορφωθεί στα 22,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 0,76%. Αντίστοιχα η ABAmro ΑΕΔΑΚ ήταν στη 19η θέση της αγοράς με συνολικά ενεργητικά ύψους 115 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 0,39% της συνολικής αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων. Με την εφαρμογή στην Ελλάδα της οδηγίας της Ε.Ε. 107/2001, ο σκοπός της νέας εταιρείας θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει τη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών καθώς και τη διανομή πάνω από 60 Διεθνών Α/Κ της ABAMRO τα οποία, μέχρι να αναλάβει τη διανομή τους η νέα εταιρεία, θα διανέμονται απευθείας από τις ASPIS BANK και ΑΒΑΜRΟ.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΑΕΔΑΚ θα συμμετέχουν η ASPIS BANK με ποσοστό 55% και η ABAMRO με ποσοστό 45%. Το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 7 μέλη, εκ των οποίων 4 μέλη θα διορίζονται από την ASPIS BANK και 3 μέλη από την ABAMRO. Ο κ. Κωνσταντίνος Β. Καρατζάς της ASPIS BANK θα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο κ. Kees de Koning της ABAMRO θα είναι αντιπρόεδρος. Τη διεύθυνση της εταιρείας θα αναλάβουν ο διευθύνων σύμβουλος Θεμιστοκλής Βελισσαρίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Στάθης Νάζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή