Καταγγέλλουν τον «γάμο» ΕΛΠΕ – ΠΕΤΡΟΛΑ

Καταγγέλλουν τον «γάμο» ΕΛΠΕ – ΠΕΤΡΟΛΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες καταγγελίες για χαριστική συμφωνία στον όμιλο Λάτση προχώρησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι τριών συνδικάτων του ομίλου των ΕΛΠΕ και ενός σωματείου της EFG Eurobank. Ταυτοχρόνως, ανακοίνωσαν ότι εντός των επόμενων ημερών θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να εξετάσει την ξαφνική εκτίναξη των μετοχών των δύο εταιρειών λίγα εκοσιτετράωρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας. Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, ζητώντας ακύρωση της συνεδριάσης του Δ.Σ. που ενέκρινε τη συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ – ΠΕΤΡΟΛΑ, οι συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ (N. Ορφανός, και Βασ. Νικήτας), της θυγατρικής ΑΣΠΡΟΦΩΣ (Δημ. Λιώρης) των EKO (Γ. Δούρος) και του Συλλόγου τραπεζοϋπαλλήλων της πρώην Εργασίας (Γ. Κατσιγιάννης, Γ. Αναστασίου), ανήγγειλαν κοινές κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο και διατύπωσαν τις εξής καταγγελίες:

Μη απόδοση στο Δημόσιο από την ΠΕΤΡΟΛΑ φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ύψους 9.160.154 ευρώ την εξαετία 1993 – 1998.

– Λογιστικές διαφορές στους ισολογισμούς της ΠΕΤΡΟΛΑ, προ και μετά της αναμόρφωσης του ισολογισμού, που αλλοιώνουν την πραγματική της θέση και δεν αντανακλούν τις πραγματικές επιβαρύνσεις της εταιρείας, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Νικήτα ανέρχονται σε 61 εκατομμύρια ευρώ.

– Ελλειψη τεχνικού ελέγχου από τον οποίο ενδεχομένως θα προέκυπτε για τα ΕΛΠΕ επιβάρυνση 700 εκατομμυριών ευρώ για να επιδιορθωθούν οι δεξαμενές της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Μεσοπρόθεσμη αρνητική επίδραση στην τιμή της βενζίνης λόγω της απόκτησης του 75% της αγοράς από τον παραγωγό και το χαμηλό κόστος εσωτερικής μεταφοράς που κάνει απαγορευτική την εισαγωγή καυσίμων.

«Ο διακαής πόθος του ομίλου Λάτση είναι να βάλει πόδι στην εμπορία καυσίμων που έχουν τα ΕΛΠΕ μέσω της EKO, η οποία ελέγχει το 21% της αγοράς», τόνισε ο κ. Γ. Δούρος, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία διανομής διαθέτει 14 εγκαταστάσεις και1.400 πρατήρια στην Ελλάδα, 26 σταθμούς ανεφοδιασμού, 75 πρατήρια στην Κύπρο, 80 στο Μαυροβούνιο, 16 στη Γεωργία, 20 στη Σερβία,15 στη Βουλγαρία και 30 στην Αλβανία. O κ. Δ. Λιώρης ανακοίνωσε ότι ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στην ΑΣΠΡΟΦΩΣ και εκδηλώθηκε η πρόθεση να απολυθούν 100 εργαζόμενοι λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσης, ενώ ο κ. Γ. Κατσιγιάννης έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες εργασιακές συνθήκες στην Eurobank», που έχουν ως αποτέλεσμα «κύμα φυγής» 850 εργαζομένων την τελευταία τριετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή