Θετικά η UBS για την κινητή τηλεφωνία

Θετικά η UBS για την κινητή τηλεφωνία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά σχόλια για την ελληνική κινητή τηλεφωνία αλλά επιφυλακτική στάση απέναντι στον OTE περιλαμβάνει έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS, που συντάχθηκε έπειτα από επίσκεψη των αναλυτών της στις τρεις εταιρείες κινητής, τον OTE («ημέρα του επενδυτή») και την τηλεπικοινωνιακή εποπτική αρχή.

Για τις εταιρείες κινητής Ρanafoκαι Cosmote επιβεβαιώνεται η σύσταση «Αγορά 1» (Buy 1) καθώς «απολαμβάνουν καλή δυναμική κερδοφορίας και περιορισμένο ανταγωνισμό. Για την Ρanafoδίνεται τιμή-στόχος 6,7 ευρώ σημειώνοντας ότι είχε τα μεγαλύτερα κέρδη σε μερίδιο αγοράς κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα, ενώ για την Cosmote 11,4 ευρώ με το σχόλιο ότι έχει ισχυρή διοίκηση και δομή που της επιτρέπει τη διατήρηση της ηγετικής θέσης. H σύσταση για τη Stet βρίσκεται υπό αναθεώρηση, όπως και η τιμή-στόχος. H UBS αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα και για τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για εξαγορά του μειοψηφικού μεριδίου από τον βασικό μέτοχο.

Σύμφωνα με την UBS, ο OTE υποφέρει από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τον «κανιβαλισμό» από την κινητή τηλεφωνία (δηλαδή την υποκατάσταση της χρήσης των σταθερών τηλεφώνων με κινητά). Κατά τη γνώμη των αναλυτών της ελβετικής τράπεζας, η προσπάθεια για αναδιάρθρωση του οργανισμού δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει την πίεση στα έσοδά του και συνεπώς η «δυναμική των κερδών πιθανότατα θα απογοητεύσει». H σύσταση για τη μετοχή του OTE είναι «Ουδέτερη 1» (Neutral 1) χωρίς να αναφέρει τιμή-στόχο. Οσον αφορά την «ημέρα του επενδυτή» (investor day) του OTE (όπου η διοίκηση του OTE συνάντησε τους θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές και απάντησε στις ερωτήσεις τους), οι αναλυτές της UBS τη χαρακτηρίζουυν ως «όχι και τόσο πειστική».

Προσθέτουν ότι η στρατηγική της εταιρείας είναι εύλογη (μείωση του κόστους στη σταθερή τηλεφωνία, επέκταση των δραστηριοτήτων στην κινητή και αναδιάρθρωση των διεθνών δραστηριοτήτων) αλλά δεν έχει ακόμη αποδώσει ορατούς καρπούς.

«Η «ημέρα του επενδυτή» δεν προσέφερε μεγάλη παρηγοριά στους επενδυτές που περίμεναν πιο επιθετική αντίδραση της διοίκησης, όπως απαιτείται για την αντιμετώπιση του δύσκολου περιβάλλοντος σχετικά με τα έσοδα», καταλήγουν οι αναλυτές της UBS, συμπληρώνοντας ότι «η ορατότητα της κερδοφορίας θα παραμείνει υπό πίεση και δεν είναι πιθανή η αλλαγή της βαθμολογίας (εν. προς τα πάνω) πριν υπάρξουν αποτελέσματα στο θέμα της κερδοφορίας». Ακόμη επισημαίνουν το γεγονός ότι η διοίκηση του OTE απέφυγε να προσφέρει στους επενδυτές «καθοδήγηση» σχετικά με τα κέρδη (με εξαίρεση τις ρουμανικές δραστηριότητες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή