ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nokia 810 για τους οδηγούς

Μία εξειδικευμένη συσκευή για εκείνους που συνηθίζουν να περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους στο αυτοκίνητο, λανσάρισε πρόσφατα η NOKIA. Πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο 810, το οποίο διαθέτει ξεχωριστή μεγάλη οθόνη με ευανάγνωστους χαρακτήρες, υποστήριξη της ασύρματης τεχνολογίας διασύνδεσης συσκευών Bluetooth και ξεχωριστό ακουστικό, με πλήκτρα λειτουργιών. H συσκευή είναι dual band και όπως είναι αναμενόμενο, επιτρέπει τη χρήση φωνητικών εντολών. Διαθέτει ξεχωριστά προφίλ, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων του ενός οδηγών του ίδιου οχήματος, ενώ ιδιαίτερα πρακτικό θα βρει ο χρήστης το περιστρεφόμενο πλήκτρο Navi, για ταχύτερη πρόσβαση στο μενού της συσκευής. Παράλληλα, υποστηρίζεται και η τεχνολογία GPRS για ταχύτερη πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, η συσκευή απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες οδηγούς.

Φορητοί υπολογιστές ΝΕC

Τα πρώτα προϊόντα με τους νέους επεξεργαστές Centrino της Intel ανακοίνωσε πρόσφατα η NEC. Το μοντέλο Versa P600 ζυγίζει μόλις 2,4 κιλά (με την απλούστερη παραμετροποίηση), ενώ το πάχος δεν ξεπερνά τα 2,7 εκατοστά. Με τη χρήση των νέων επεξεργαστών Centrino της Intel, η απόδοση της μπαταρίας του υπολογιστή διαρκεί πολύ περισσότερο, ενώ παράλληλα εμπλουτίζονται ιδιαίτερα οι δυνατότητες διαχείρισης ασύρματων εφαρμογών διασύνδεσης. O υπολογιστής μπορεί ν’ αποκτηθεί με μνήμη SDRAM έως και 1 Gb και με ταχύτητες έως 1,7 GHz, που θεωρείται αποδοτικότερη από έναν Pentium 4-M στα 2,4 GHz. H μπαταρία λιθίου μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και πέντε ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Υπολογιστής χειρός με Linux

Η Sharp είναι η μόνη από τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των υπολογιστών χειρός (PDAs), η οποία απέχει από την αντιπαλότητα των δύο κυρίαρχων λειτουργικών συστημάτων της αγοράς, του Palm OS και του Pocket PC, καθώς έχει επιλέξει το Linux. Με τον τρόπο αυτό έχει επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση στο τελικό κόστος. Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε το Zaurus SL-5600, που συνιστά μια σημαντική αναβάθμιση έναντι του υφιστάμενου μοντέλου, καθώς προσφέρει σχεδόν διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ χρησιμοποιεί επεξεργαστή Xscale της Intel στα 400 MHz, έναντι 206 MHz του προκατόχου του. Η συσκευή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό, αφού διαθέτει έγχρωμη οθόνη ανάλυσης 240×320, θύρες για την τοποθέτηση καρτών μνήμης Compact Flash και Secure Digital/MultimediaCard, μπορεί να ηηχογραφήσει φωνητικές σημειώσεις κι ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για ταχύτερη εισαγωγή δεδομένων. Η χρήση του Linux δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορείτε να δείτε και να τροποποιήσετε αρχεία του Microsoft Office, ενώ στο πακέτο περιλαμβάνονται και μία σειρά προγραμμάτων, για το άνοιγμα εικόνων και φωτογραφιών, το συγχρονισμό με το Outlook, την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής και βίντεο, μέσω των στερεοφωνικών ακουστικών, αλλά και επτά παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή