Ευτυχώς που δεν ασχολήθηκαν οι εγχώριοι εργολάβοι

Ευτυχώς που δεν ασχολήθηκαν οι εγχώριοι εργολάβοι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυμάστε τις γραφικότητες σύμφωνα με τις οποίες οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες θα συμμετείχαν στα έργα ανασυγκρότησης του Ιράκ; Ευτυχώς οι εγχώριοι εργολάβοι δεν ασχολήθηκαν με το εγχείρημα (δεν μπορούσαν άλλωστε) γιατί οι εμπειρίες των αμερικανικών κατασκευαστικών εταιρειών είναι εξαιρετικά δυσάρεστες… Για παράδειγμα, ο επικεφαλής του αμερικανικού ομίλου Bechtel (γνωστού από τη δράση του ως συμβούλου στο μετρό Αθηνών) στο Ιράκ δήλωνε πριν από λίγες ημέρες στο περιοδικό για τις κατασκευές ENR το εξής: «Οταν το προσωπικό της Bechtel εξέτασε την κατάσταση της γραμμής υψηλής τάσης που οδεύει από την Βαγδάτη προς το νότο υπήρχαν 13 κατεστραμμένοι πυλώνες. Σήμερα 65 πυλώνες είναι κατεστραμμένοι».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ακόμα και τα χάλκινα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας εξαφανίζονται… Τα προβλήματα με τα σαμποτάζ, τις κλοπές και του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας έχουν οδηγήσει σε σοβαρές καθυστερήσεις και την προσπάθεια επαναφοράς της παραγωγής πετρελαίου του Ιράκ στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την επέμβαση των ΗΠΑ και Βρετανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή