Ολα τα λεφτά στις επεκτάσεις…

Ολα τα λεφτά στις επεκτάσεις…

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη μάχη δίνει η κοινοπραξία SAIC – Siemens, που έχει αναλάβει τα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, για να τις κατακυρωθούν κάποιες επεκτάσεις του έργου. Το επιχείρημά τους είναι ότι η προσφορά των 255 εκατ. ευρώ, που έδωσαν για να πάρουν το έργο, θα τους προκαλέσει ζημιές. H κυβέρνηση έχει δηλώσει τη διάθεσή της να εξετάσει το αίτημα, αλλά ο ανασχηματισμός έφερε νέο υπουργό στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. O κ. Γ. Φλωρίδης είναι, ως γνωστόν, πολύ σχολαστικός με τις προμήθειες και τις συμβάσεις. Ετσι, δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθούν μέσα στον Αύγουστο οι δύο τρεις πρώτες επεκτάσεις, οι οποίες θα πρόσθεταν άλλα 10 εκατ. ευρώ στο κόστος των συστημάτων ασφαλείας για τους Αγώνες.

Εκτός από την αγωνία για τις επεκτάσεις, η κοινοπραξία έχει ανοικτό και το μέτωπο του συστήματος Tetra… Θα έπρεπε να υπογράψει με τη Nokia που ήταν στην προσφορά, αλλά υφίσταται μεγάλη πίεση προκειμένου να βρεθεί τρόπος, ώστε να είναι το σύστημα αυτό συμβατό με το αντίστοιχο εμπορικό Tetra, το οποίο είχε αναλάβει η Motorola. Η σύγχυση είναι μεγάλη, ενώ υπάρχει έντονη δυσφορία από τις ελληνικές επιχειρήσεις, που είχαν συμφωνήσει να κάνουν υπεργολαβική δουλειά. Στους δυσαρεστημένους συγκαταλέγονται και ορισμένοι διεθνείς όμιλοι οι οποίοι, με βάση το αρχικό σχέδιο, θα αναλάμβαναν σημαντικό τμήμα του έργου, αλλά τελικώς έμειναν με άδεια χέρια, αφού υπήρξαν αλλαγές και περικοπές στα συστήματα προκειμένου να περιοριστεί το κόστος στα επίπεδα των 250 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή