ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόθεση συνεργασίας με γερμανικό εκδοτικό οίκο ανακοίνωσε ο ΔΟΛ

Εξελίξεις στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) ανακοινώθηκαν χθες αργά το απόγευμα.

Σε επιστολές που αντάλλαξαν οι βασικοί μέτοχοι του ΔΟΛ με τον γερμανικό εκδοτικό οίκο WESTDEUTSCHE ALLGEMEIZeitungsverlag GmbH & Co Zeitschriftenu.Beteilingungs-KG (WAZ-ZB) που εδρεύει στο Εσεν της Γερμανίας, εκφράζεται η πρόθεση συνεργασίας.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η οικογένεια Λαμπράκη που κατέχει το 65,5% του ΔΟΛ εξετάζει τη δυνατότητα συστάσεως από τους βασικούς μετόχους του ΔΟΛ και την WAZ-ZB, εταιρείας συμμετοχών, στην οποία θα ανήκει το 61% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ. H νέα εταιρεία συμμετοχών θα ανήκει κατά 51% στον κ. Χρήστο Δ. Λαμπράκη και κατά 49% στον γερμανικό οίκο.

Η επιστολή προθέσεων και η κατάρτιση οριστικής συμφωνίας τελούν, μεταξύ των άλλων, υπό την προϋπόθεση επιβεβαιώσεως νομικών, οικονομικών και λοιπών στοιχείων. Μόλις οριστικοποιηθούν τα στοιχεία των περαιτέρω συνεννοήσεων μεταξύ των δύο μερών και καταρτισθούν οι σχετικές συμφωνίες, οι βασικοί μέτοχοι του ΔΟΛ θα προβούν σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις, επισημαίνεται στη δήλωση που κατατέθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται επίσης τα εξής: «Διατηρώντας την πλειοψηφία (που ανήκει στον κ. Χρήστο Δ. Λαμπράκη) ο ΔΟΛ μελετά μαζί με τη WAZ τις προοπτικές συμμετοχής των δύο εταιρειών για πολλαπλό αναπτυξιακό σχεδιασμό, κοινού επιχειρηματικού συμφέροντος.

Τόσο η Ανατολική Μεσόγειος όσο και η συνεχώς διευρυνόμενη Ευρωπαϊκή Ενωση υπαγορεύουν νέες αναπτυξιακές, κοινωνικές και επιχειρηματικές προσεγγίσεις διακρατικού χαρακτήρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή