Σε ανοδική τροχιά το X.A.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανόδου συνέχεια για τη Σοφοκλέους. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.085,49 μονάδες, ενισχυμένος σε εβδομαδιαία βάση σε ποσοστό 2,13%.

H εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά και υπό την επίδραση της μεγάλης επιτυχίας της δημόσιας εγγραφής του ΟΠΑΠ ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε έντονα ανοδικά, ξεπερνώντας το επίπεδο των 2.000 μονάδων. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 2.041,99 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 3,25%. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή του ΟΠΑΠ η οποία έκλεισε στα 10,30 ευρώ, ενισχυμένη κατά 5,10%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα κέρδη της μετοχής ξεπέρασαν ακόμα και το 10%. Οι τραπεζικές μετοχές ήταν για άλλη μια ημέρα το δυνατό χαρτί της Σοφοκλέους και με κέρδη 3,79% καθόρισαν το τέμπο της αγοράς.

Την Τρίτη συνεχίστηκαν οι επιθετικές εντολές αγοράς, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη έκλεισε στις 2.078,12 μονάδες, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,77%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενισχύθηκαν 243 μετοχές εκ των οποίων μάλιστα οι 60 έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα τιμών για τις τελευταίες 52 εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά, κόντρα στο ρεύμα κινήθηκαν 70 μετοχές. Συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 218,75 εκατ. ευρώ, με τον OTE και τον ΟΠΑΠ να ξεχωρίζουν με συναλλαγές 21,8 εκατ. ευρώ και 15,88 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Την Τετάρτη, και παρά τη διορθρωτική πτώση των ισχυρών τραπεζικών μετοχών, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε θετική τροχιά κλείνοντας στις 2.085,41 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,35%. Οι συναλλαγές εκτοξεύθηκαν στα 760,5 εκατ. ευρώ, επίδοση που οφείλεται στη μεταβίβαση των μετοχών του ΟΠΑΠ από την πρόσφατη μετοχοποίηση του Οργανισμού. Ο «καθαρός» τζίρος διαμορφώθηκε περίπου στα 219 εκατ. ευρώ.

Διορθωτικές τάσεις επικτράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, κυρίως εξαιτίας των ρευστοποιήσεων κερδών στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, μεγάλη κινητικότητα και σημαντικά κέρδη αποκόμισαν πολλές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης μετοχές. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.063,78 μονάδες, με πτώση 1,04%. Συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 280,95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 46,15 εκατ. ευρώ αφορούσαν μετακινήσεις πακέτων.

Σε έντονα ανοδική τροχιά βρέθηκε η Σοφοκλέους χθες Παρασκευή, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.085,49 μονάδες, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,05% ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεπέρασε τα επίπεδα των 2.100 μονάδων. Για άλλη μια συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Από τις επιμέρους μετοχές 248 έκλεισαν με κέρδη, ενώ υποχώρησαν 87 μετοχές. Οι συναλλαγές διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 248 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι χθες «έκλεισαν» και τα συμβόλαια του Ιουλίου στην αγορά παραγώγων και το κλείσιμο των short θέσεων επηρέασε θετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή