Τα «βαριά» χαρτιά στηρίζουν την ανάκαμψη της Σοφοκλέους

Τα «βαριά» χαρτιά στηρίζουν την ανάκαμψη της Σοφοκλέους

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

E τοιμο να αναμετρηθεί με το… παρελθόν του είναι το X.A., καθώς μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 1,05% (κλείσιμο στις 2.085,49 μονάδες), έχει πλέον μπροστά του τη δοκιμασία των 2.100 μονάδων και ταυτόχρονα την πρόκληση να αναρριχηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Η αγορά, πάντως, αισιοδοξεί καθώς τα «βαρέα» χαρτιά στηρίζουν την ανάκαμψη, ενώ αποδίδει η άτυπη συμμαχία στήριξης την ανοδική προσπάθεια, την οποία «συνυπογράφουν» άπαντες οι συντελεστές της αγοράς, οι επενδυτές, καθώς και άλλες… επικουρικές δυνάμεις! Ιδιαίτερα ενισχυτικός παράγοντας της ανόδου των μετοχών είναι η συνεχής αύξηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και κυρίως η ουσιαστική βελτίωση επιμέρους χαρακτηριστικών της, όπως είναι το μέσο ημερήσιο πλήθος χρηματιστηριακών πράξεων και οι συναλλαγές σε τεμάχια, που κινούνται ήδη σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά της τριετίας 1998-2000. Θετική εξέλιξη αποτελεί και η διεύρυνση της ενεργού μετοχικής βάσης του X.A., καθώς αυξάνεται σταδιακά η συμμετοχή των επενδυτών, κυρίως με την επαναδραστηριοποίηση μέχρι πρόσφατα, ανενεργών επενδυτικών μερίδων.

Οι ενδείξεις πληθαίνουν, ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό για τη Σοφοκλέους! Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τα αναμενόμενα, οσονούπω, εταιρικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, τα οποία πάντως -σε γενικές γραμμές- αναμένονται θετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή